Tik 1 ingredientas ir mėsa ištirps burnoje. Skanus ir sotus troškinys šventiniam stalui

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Puodeliai buvo populiarūs praeityje. Jie pradėjo gaminti troškinius maždaug viduramžiais. Žinoma, jie gamindavo ir troškinius. Tačiau receptai nebuvo išsaugoti. Sunku suprasti, ką tiksliai reiškė troškinys senovės Graikijoje ir Romoje.

Šiais laikais troškinys yra greitas ir paprastas patiekalas, kurį gali pagaminti kiekvienas. Puodų privalumas yra tas, kad jums nereikia daug laiko skirti ruošimui, kepimui ar įdaro kūrimui. Jums tereikia susmulkinti maistą ir padėti ant kepimo skardos. Žinoma, galite apsunkinti troškinį ir patiekti restorano stiliumi. Tačiau vakarienei po darbo turėtumėte tiesiog paruošti greitą vakarienę.

Mes jums pasakysime, kaip pasigaminti sotų mėsos troškinį.

Ingredientai mėsos troškinimui:

svogūnai – 500 g;
kiaulienos sprandinė – 2 kg;
druska – 5 g;
juodieji pipirai – 5 g;
augalinis aliejus – 50 ml;
bulvės – 900 g;
sūris – 200 g;
graikiškas jogurtas – 100 g;
majonezas – 150 g;
garstyčių sėklos – 50 g;
juodieji pipirai – 3 g.
Mėsos troškinio paruošimas:

Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite ant kepimo skardos lygiu sluoksniu. Kiaulienos sprandinę supjaustykite mažais gabalėliais ir padėkite ant svogūnų guolio.

Mėsą pasūdykite ir pipiruokite, įpilkite augalinio aliejaus ir išmaišykite. Bulves nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.

Ant mėsos mišinio išdėliokite bulvių griežinėlius, perdengtus vienas kitą.

Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir supilkite ant bulvių sluoksnio. Atskirame inde sumaišykite graikišką jogurtą su grietine ir garstyčiomis.

Padažą užtepkite ant sūrio sluoksnio ir tolygiai paskirstykite.

Uždenkite keptuvę pergamentu ir uždenkite folija.

Kepkite indą 180 laipsnių temperatūroje 45 minutes. Tada nuimkite foliją ir kepkite dar 8 minutes.

Prie šio troškinio kaip garnyrą reikėtų patiekti paprastas daržovių salotas. Rezultatas – sotus patiekalas, kurį lengva paruošti.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.