Mėsos kukuliai – tai maži maltos mėsos arba žuvies rutuliukai su grūdų ar daržovių priedais. Jie yra populiarūs daugelyje pasaulio virtuvių ir gali būti ruošiami įvairiais būdais: virti garuose, kepti orkaitėje ar kepti keptuvėje.
Mėsos kukuliai turi turtingą istoriją ir daugybę receptų variantų. Įvairiose šalyse jie ruošiami savaip, naudojant skirtingus prieskonius ir padažus. Dėl to kotletai yra universalus patiekalas, galintis patenkinti bet kurio gurmano skonį.
Mes jums pasakysime, kaip greitai ir paprastai paruošti kotletus.
Ingredientai:
mėsa – 850 g;
riebalai – 150 g;
saldieji pipirai – 200 g;
svogūnai – 200 g;
česnakai – 2 gvazdikėliai;
ryžiai – 100 g;
druska – 1,5 šaukštelio;
malti juodieji pipirai – 1/3 šaukštelio;
paprika – 1 šaukštelis;
kalendra – 1/2 šaukštelio.
Ingredientai padažui:
morkos – 1 vnt .;
svogūnas – 1 vnt .;
pomidorų pasta – 2 šaukštai;
druska – 1/2 šaukštelio;
malti juodieji pipirai – 1 žiupsnelis;
zira – 1/2 šaukštelio;
vanduo – 500 ml;
augalinis aliejus – 3 šaukštai.
Paruošimas:
Mėsą perkiškite per mėsmalę, suberkite riebalus ir svogūnus. Saldžiosios paprikos vidų išvalome ir taip pat sumalame mėsmale, į mišinį suberiame nuplautus ryžius.
Česnaką per spaudą įmeskite į faršą, pasūdykite, pipiruokite, suberkite papriką ir kalendrą. Sumaišykite visus ingredientus ir suformuokite nedidelius maltos mėsos rutuliukus.
Padažui svogūną supjaustykite pusžiedžiais, morkas sutarkuokite stambia tarka, o daržoves pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje. Į daržoves įpilkite pomidorų pastos ir pakepinkite.
Į pomidorų pastą ir daržoves supilkite vandenį, įberkite druskos, pipirų, įberkite kmynų. Sudėkite kotletus į padažą ir sandariai uždenkite dangčiu. Virkite kotletus 30 minučių ant vidutinės ugnies.
Iškepus kotletus galite pabarstyti papildomai prieskoniais. Mėsos kukulius galite patiekti su padažu su bulvių koše, ryžiais ir makaronais.