Taip virdavo sovietinėse valgyklose. Kepti pyragai su mėsa ir ryžiais: žingsnis po žingsnio receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kurie pyragai kulinarijos istorijoje pasirodė pirmieji? Pirmiausia žmonės išmoko virti mėsos pyragus. Faktas yra tas, kad mėsa visada buvo svarbus genčių išlikimo produktas. Todėl iškilo klausimas dėl šio svarbaus produkto saugojimo. Deja, šiltomis sąlygomis mėsa greitai genda ir turi būti nedelsiant suvartota.

Tačiau laikui bėgant žmonės išmoko ruošti tešlą ten, kur laikė pyragus. Tai nelabai pagerino situaciją. Tačiau užpildas gali būti gabenamas dideliais atstumais be jokių problemų.

Pirmoji pyrago tešla buvo nevalgoma. Vėliau žmonija atėjo prie skanių sodrių pyragų. Šiais laikais sodrūs mėsos pyragaičiai laikomi gaminimo etalonu.

Mėsos pyrago tešlos ingredientai:

Miltai – 600 g;
Vanduo – 335 g;
Druska – 10 g;
Cukrus – 40 g;
Sviestas – 20 g;
Presuotos mielės – 20 g.
Užpildo ingredientai:

virta mėsa – 400 g;
Ryžiai – 60 g;
Svogūnai – 100 g;
Augalinis aliejus – 20 g;
Druska – 8 g;
malti juodieji pipirai – 3 g;
Mėsos sultinys – 100 g;
Vanduo – 120 g.
Mėsos pyragų ruošimas:

Mėsą nuplaukite ir supjaustykite mažais gabalėliais, pripildykite keptuvę šaltu vandeniu ir virkite, kol suminkštės. Ryžius išvirkite nurodytame kiekyje vandens.

Norėdami paruošti tešlą, mieles, cukrų ir šaukštą miltų suberkite į šiltą vandenį ir gerai išmaišykite. Laukiame, kol ant tešlos atsiras būdingas putplasčio dangtelis.

Į tešlą suberkite druską ir išmaišykite. Supilkite miltus ant stalo ir rankomis sukurkite įdubą, į kurią pilate tešlą. Minkykite minkštą ir šiek tiek lipnią tešlą rankomis.

Į tešlą įmaišykite minkštą sviestą ir suformuokite bandelę. Palikite tešlą šiltai po maistine plėvele valandai.

Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje, kol švelniai apskrus. Po valandos užminkykite tešlą ir palikite dar 30 minučių po plėvele.

Šiuo metu mėsą perkiškite per mėsmalę, sumaišykite su ryžiais ir keptais svogūnais, druska ir pipirais.

Jei įdaras pasirodo sausas, įpilkite mėsos sultinio.

Išminkykite tešlą ir padalinkite į 20 50 gramų sveriančių dalių. Palikite bandeles 10-15 minučių po celofanu.

Stalo paviršių sutepkite augaliniu aliejumi. Iš kolobokų iškočiokite storus nedidelius plokščius paplotėlius, į kuriuos dedame 20-30 gramų įdaro.

Uždenkite įdarą tešloje ir dėkite į eilę siūle žemyn.

Puode įkaitinkite augalinį aliejų iki 180 laipsnių. Kepkite pyragėlius 1-1,5 minutės iš kiekvienos pusės.

Pyragėlius rekomenduojama atskirti eilėmis ir kepti tuos, kurie buvo pagaminti pirmiau. Taip pat modeliuojant stalą nereikia barstyti miltais, antraip pyragai iškepę neišeis gražūs ir auksiniai.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.