Mano receptas kiekvienai dienai. Sultingas pyragas su mėsos įdaru: sumušė visus paruošimo greičio rekordus

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Dideli pyragai visada reikšdavo kokią nors didelę šventę. Paprastai mėsos pyragai buvo ruošiami vestuvėms ir stačiatikių šventėms. Įprastomis dienomis žmonės kepdavo mažus porcijinius pyragėlius su daržovėmis ir vaisiais.

Faktas yra tas, kad mėsos pyragus ruošti buvo brangu. Mėsa buvo vertinama valstiečių šeimose. Todėl niekas, išskyrus turtinguosius, negalėjo nuolat kepti mėsos pyragų.

Dabar požiūris į mėsos pyragus pasikeitė. Jie ruošiami dažniau nei visi kiti. Tai gera soti vakarienė ir pietūs.

Pagal šį receptą galite greitai paruošti mėsos pyragą.

Mėsos pyrago tešlos ingredientai:

Miltai – 500 g;
Sviestas – 220 g;
Cukrus – 1 šaukštelis;
Druska – šaukštelis;
Kefyras – 100 ml;
Majonezas – 100 g;
Kepimo milteliai – 10 g.
Užpildo ingredientai:

Mėsa – 300 g;
Bulvės – 2 vnt.;
Svogūnai – 2 vnt.;
Augalinis aliejus – 50 ml;
Druska – ½ šaukštelio;
Zira – ⅓ šaukštelis;
kalendra – ½ šaukštelio;
Juodieji pipirai – žiupsnelis.
Mėsos pyrago paruošimas:

Į miltus pamerkite šaltą sviestą ir sutarkuokite stambia tarka. Sumaišykite sviestą ir miltus, sutrinkite iki trupinių.

Į trupinius suberti druską, kepimo miltelius ir cukrų, supilti kefyrą ir majonezą, išmaišyti. Greitai rankomis suformuokite bandelę ir palikite celofane šaldytuve 30 minučių.

Nuluptas bulves, mėsą ir svogūnus supjaustykite nedideliais kubeliais. Sumaišykite ingredientus su druska, kmynais, kalendromis ir juodaisiais pipirais bei augaliniu aliejumi.

Padalinkite tešlą į dvi lygias dalis, iškočiokite sluoksnius per plotą, lygų kepimo skardai ir jos šonams. Tešlą dėkite ant formos dugno ir uždenkite šonus.

Sudėkite įdarą į tešlą ir tolygiai paskirstykite.

Iškočiokite antrąjį tešlos rutulį, kurio plotas lygus formos dugnui. Uždėkite sluoksnį ant pyrago viršaus ir uždarykite kraštus.

Taip pat skaitykite:  Nuostabus vyšnių pyragas, kurį norisi gaminti ir žiemą, ir vasarą!

Pyrago viršų aptepkite kiaušinio tryniu ir pabarstykite sezamo sėklomis.

Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 45 minutes.

Taip gauname sultingą pyragą su mėsos įdaru. Pyragas lengvai paruošiamas ir nereikalauja papildomo laiko.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.