Picos istorija prasideda Italijoje, kur šis patiekalas tradiciškai gaminamas iki šių dienų. Tačiau ne italai picą taip išpopuliarino, kad dabar picerijų yra tiesiogine to žodžio prasme visur. Pica už savo šlovę skolinga amerikiečiams, kurie patiekalą iškėlė į kultą.
Jei italai pati paprasčiausią picą ruošia su pomidorų pasta, pepperoni ir sūriu, tai JAV picų rūšių gausu. Pradedant nuo 4 sūrių picos ir baigiant pica su ananasais, mandarinais, malta mėsa ir kt. Šefai iš Italijos šią picą vadina nesusipratimu. Nors jo paklausa yra didelė tarp žmonių visame pasaulyje.
Mes jums pasakysime, kaip kepti picos pyragą keptuvėje.
Ingredientai picos pyragui:
Kvietinė duona – 120 g;
Kiaušiniai – 4 vnt.;
Pienas – 125 ml;
Druska – ½ šaukštelio;
Dešra – 100 g;
Pomidoras – 1 vnt .;
Pomidorų kečupas – 100 g;
Sūris – 100 g;
Augalinis aliejus – 2 šaukštai. l.
Picos pyrago paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, pipirų ir išplakite šluotele. Į kiaušinių masę įpilkite pieno ir išmaišykite.
Dešrą ir pomidorą supjaustykite mažais kubeliais. Sūrį sutarkuokite stambia tarka, susmulkinkite žalius svogūnus, bazilikus ir kitas prieskonines žoleles pagal skonį.
Duoną supjaustykite mažais kubeliais. Keptuvę ištepkite augaliniu aliejumi ir ant dugno padėkite dalį duonos. Duonos sluoksnį užtepkite ½ kiaušinių mišinio.
Duonos sluoksnį sutepkite kečupu, išdėliokite dešrą ir pomidorą, pabarstykite žolelėmis.
Pyrago paviršių taip pat apibarstome sūriu.
Uždėkite duonos sluoksnį ir užpilkite likusiu kiaušinių mišiniu.
Kepkite pyragą ant silpnos ugnies, uždengę dangčiu, 10 minučių. Tada naudokite plokščią lėkštę, kad apverstumėte pyragą.
Keptuvę ištepkite augaliniu aliejumi ir dėkite pyragą neapkepta puse žemyn.
Kepkite pyragą tokiu pat būdu 10 minučių.
Picos pyragą padėkite ant plokščios lėkštės ir leiskite atvėsti 5 minutes.
Tai puikus įprastos picos pakaitalas.