Pica nuo seno buvo laikoma Italijos kulinariniu simboliu, tiksliau – šios šalies vizitine kortele. Tradiciškai jis buvo gaminamas iš trijų ingredientų: mocarelos, pomidorų ir baziliko. Paprastai net vargšai Italijoje galėjo sau leisti tokį kuklų ingredientų rinkinį. Dažnai vietoj pagrindinių komponentų žmonės ant tešlos lakšto deda stalo likučius. Taip vargšai apsirūpino maistu ir visų nepastebėti sukūrė legendinį patiekalą.
Šiandien yra tūkstančiai picų receptų iš viso pasaulio. Bet mes jums papasakosime apie alternatyvų receptą, bet ne mažiau skanų. Taigi, paruošime baltarusius Smazhenki
Ingredientai:
Pienas – 150 ml;
Šviežios mielės – 5 g;
Druska – šaukštelis;
Miltai – 400 g;
Alyvuogių aliejus – 50 ml;
Majonezas – Art. l.;
Kečupas – Art. l.;
Dešra – 300 g;
Raudonoji paprika – 2 vnt.;
Pomidoras – 2 vnt.;
Sūris – 200 g.
Paruošimas:
Dubenyje sumaišykite pieną, mieles, druską, miltus ir alyvuogių aliejų. Mišinį reikia gerai išmaišyti, kad gautųsi be gumuliukų. Po to tešlą 20 minučių nusiųskite į šiltą vietą.
Šiuo metu supjaustykite dešrą, raudonąją papriką ir pomidorą. Sumaišykite majonezą ir kečupą, kad gautumėte padažą.
Tešlą padalinkite į dvi lygias dalis, iškočiokite storus paplotėlius ir padarykite juose įdubimus.
Visą papločio paviršių sutepkite anksčiau paruoštu padažu, į įdubas dėkite iš pradžių dešrą, tada pipirus ir pomidorą.
Uždenkite įdarą sūriu, sutarkuotu per smulkią tarka.
Sviestus pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 10 minučių 220 laipsnių temperatūroje.
Šis patiekalas geras tuo, kad neriboja įdaro pasirinkimo. Galite eksperimentuoti su ingredientais kurdami mini picas su grybais, jūros gėrybėmis ar ananasais.