Man atrodo, kad visi prisimena omletą iš darželio. Jo skonis, aromatas, orumas kiekvienam iš mūsų sukelia malonius prisiminimus apie darželio metus.
Man visada neužtekdavo savo porcijos ir prašydavau daugiau.
Siūlau jums paruošti tą patį omletą iš mūsų vaikystės.
Reikalingi produktai:
5 kiaušiniai
250 ml pieno
Pusė arbatinio šaukštelio druskos
Sviestas
Virimo procesas:
Paimkite gilų dubenį ir supilkite į jį pieną
Į dubenį įpilkite druskos ir kiaušinių.
Kruopščiai išmaišykite, visiškai neplakite
Formą patepkite aliejumi.
Supilkite mišinį iš dubens į formą. Įsitikinkite, kad forma užpildyta ne daugiau kaip 2/3, nepamirškite, kad mūsų omletas padidės.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
Keptuvę pašaukite į orkaitę maždaug 30 minučių. Orkaitės negalima atidaryti 20 minučių.
Po 30 minučių išimame omletą ir supjaustome porcijomis.
Ant omleto uždėkite gabalėlį sviesto.
Sveiki atvykę į vaikystę!
Atkreipkite dėmesį, kad omletas nukris, tai normalu.
Jei norite pagaminti gana aukštą omletą, naudokite keptuvę aukštais kraštais ir siauresnės formos.
Atsiminkite, omletas pačioje pradžioje pakyla aukštai, tada nusistovės ir bus tokiame lygyje, kokiame buvo pilant pieno-kiaušinių mišinį.
Gero apetito!