Mieli draugai, šiandien noriu supažindinti jus su vienu nuostabiu receptu – spurgos su kondensuotu pienu. Mano vaikai juos tiesiog myli. Labai dažnai jais puošiu stalą vaikų gimtadieniams. Spurgos išskrenda su trenksmu, kartais net antrą kartą tenka labai greitai minkyti tešlą. Išbandykite ir šis patiekalas taps nuolatiniu svečiu jūsų virtuvėje.
Ingredientai:
miltai – 1 stiklinė;
soda – 0,5 arbatinio šaukštelio;
kondensuotas pienas – 200 gramų;
kiaušiniai – 2 vnt;
augalinis aliejus – kepimui;
cukraus pudros – pabarstymui.
Spurgos su kondensuotu pienu. Žingsnis po žingsnio receptas
Į gilią lėkštę sumuškite kiaušinius, įpilkite kondensuoto pieno ir viską išmaišykite iki vientisos masės.
Tada suberkite sodą ir miltus (nepamirškite persijoti miltų).
Kruopščiai išmaišykite. Turėtumėte gauti tirštos grietinės konsistencijos tešlą.
Iš pradžių miltus maišau šaukštu, o kai miltai visiškai susimaišo su ingredientais, sumaišau mikseriu. Taip tešla bus vienalytesnė ir oresnė.
Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir šiek tiek įkaitinkite.
Šaukštu supilkite tešlą į apvalias spurgas. Juos reikia virti ant vidutinės ugnies, kad spėtų viduje iškepti ir nesudegtų. Kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Mūsų spurgos su kondensuotu pienu yra paruoštos! Paruoštas spurgas pabarstykite cukraus pudra. Jei pageidaujate, po kepimo galite sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte aliejaus perteklių.