Sudedamosios dalys ir paruošimas:
Paimkite 5–6 vidutinius baklažanus, nulupkite juos ir supjaustykite griežinėliais.
Baklažanus pakepinkite nedideliame kiekyje augalinio aliejaus iki geltonumo.
Marinatui: užvirinti 2 stiklines vandens, įpilti 100 ml acto 6%, 4 vnt. gvazdikų, 5 vnt. lauro lapų, 10 vnt. pipirų žirneliai. 3 stalas. šaukštų rudojo cukraus (jei norite, įdėkite 2 a.š medaus ir 1 a.š. cukraus), 1,5 a.š. l. druskos, auginkite šaukštą. alyvos Leiskite marinatui užvirti, tada atvėsinkite
Kiekvieną baklažano griežinėlį panardinkite į marinatą ir sudėkite į puodą, sluoksniuodami su pjaustytais česnako griežinėliais.
Supilkite marinatą ir padėkite į šaldytuvą 3-5 dienoms, bet galite išbandyti ir kitą dieną.