Iškepkite filė orkaitėje ir pamaitinkite visą šeimą. Skamba puikiai! Tačiau ne visi žino, kaip kepti mėsą, kad ji būtų švelni, aromatinga ir skani. O šiandien gaminsime sotų kiaulienos filė su daržovėmis patiekalą.
Reikalingi ingredientai
Marinatui:
- 3 šaukštai garstyčių
- 1 valgomasis šaukštas džiovintų čiobrelių
- 2 šaukštai druskos
- 2 šaukštai paprikos
- 1 valgomasis šaukštas maltų pipirų
Mėsai:
- 5 kg kiaulienos (kiaulienos mentės)
- 500 ml sultinio (daržovių)
- 200 ml raudonojo vyno
- 4 svogūnai
- 250 g sūrio griežinėliais
Garnyrui:
- 500 g bulvių
- 100 ml augalinio aliejaus
- 1 valgomasis šaukštas paprikos
- 1 valgomasis šaukštas druskos
- 1 arbatinis šaukštelis malto česnako
- 1 valgomasis šaukštas kapotų rozmarinų
Švelni kiauliena iš orkaitės: kaip ją teisingai virti
- Pirmiausia paruoškite marinatą: sumaišykite garstyčias su prieskoniais, kad susidarytų vienalytė pasta. Ir tada kruopščiai ištrinkite mėsą su prieskoniais iš visų pusių.
- Mėsą sudėkite į gilų karščiui atsparų puodą arba kepimo skardą, supilkite sultinį ir raudonąjį vyną. 2 svogūnus supjaustykite žiedais ir padėkite ant mėsos. Dabar viską uždenkite dangčiu ir palikite marinuotis 2-3 valandas. Kai mėsa pasimarinuoja, pašaukite į orkaitę ir kepkite 2,5 valandos 160 °C temperatūroje.
- Bet tai dar ne viskas: išimame mėsą iš puodo ir dedame ant kepimo skardos, o tada darome pjūvius per visą paviršių. Į juos dedame svogūnų žiedus ir sūrio griežinėlius, po to mėsą vėl dedame į orkaitę – 10 minučių 180 °C ventiliatoriaus režimu
- Beje, nepilkite marinato iš keptuvės – gausis puikus padažas. Tiesiog sutrinkite viską panardintu trintuvu.
- Bulves supjaustykite stambiais griežinėliais, pabarstykite prieskoniais, užpilkite augaliniu aliejumi ir viską gerai išmaišykite. Tada sudėkite bulves ant kepimo skardos, užpilkite jas padažu ir kepkite 40 minučių 180 °C orkaitės režimu.