Kepame švelnią ir kvapnią kiaulieną: tinkamas marinatas viską lemia!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Iškepkite filė orkaitėje ir pamaitinkite visą šeimą. Skamba puikiai! Tačiau ne visi žino, kaip kepti mėsą, kad ji būtų švelni, aromatinga ir skani. O šiandien gaminsime sotų kiaulienos filė su daržovėmis patiekalą.

Reikalingi ingredientai

Marinatui:

  • 3 šaukštai garstyčių
  • 1 valgomasis šaukštas džiovintų čiobrelių
  • 2 šaukštai druskos
  • 2 šaukštai paprikos
  • 1 valgomasis šaukštas maltų pipirų

Mėsai:

  • 5 kg kiaulienos (kiaulienos mentės)
  • 500 ml sultinio (daržovių)
  • 200 ml raudonojo vyno
  • 4 svogūnai
  • 250 g sūrio griežinėliais

Garnyrui:

  • 500 g bulvių
  • 100 ml augalinio aliejaus
  • 1 valgomasis šaukštas paprikos
  • 1 valgomasis šaukštas druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis malto česnako
  • 1 valgomasis šaukštas kapotų rozmarinų

Švelni kiauliena iš orkaitės: kaip ją teisingai virti

  1. Pirmiausia paruoškite marinatą: sumaišykite garstyčias su prieskoniais, kad susidarytų vienalytė pasta. Ir tada kruopščiai ištrinkite mėsą su prieskoniais iš visų pusių.
  2. Mėsą sudėkite į gilų karščiui atsparų puodą arba kepimo skardą, supilkite sultinį ir raudonąjį vyną. 2 svogūnus supjaustykite žiedais ir padėkite ant mėsos. Dabar viską uždenkite dangčiu ir palikite marinuotis 2-3 valandas. Kai mėsa pasimarinuoja, pašaukite į orkaitę ir kepkite 2,5 valandos 160 °C temperatūroje.
  3. Bet tai dar ne viskas: išimame mėsą iš puodo ir dedame ant kepimo skardos, o tada darome pjūvius per visą paviršių. Į juos dedame svogūnų žiedus ir sūrio griežinėlius, po to mėsą vėl dedame į orkaitę – 10 minučių 180 °C ventiliatoriaus režimu
  4. Beje, nepilkite marinato iš keptuvės – gausis puikus padažas. Tiesiog sutrinkite viską panardintu trintuvu.
  5. Bulves supjaustykite stambiais griežinėliais, pabarstykite prieskoniais, užpilkite augaliniu aliejumi ir viską gerai išmaišykite. Tada sudėkite bulves ant kepimo skardos, užpilkite jas padažu ir kepkite 40 minučių 180 °C orkaitės režimu.
Patiko? Pasidalink! Ačiū.