Skanios, traškios kopūstų salotos su saldžiaisiais pipirais ir pomidorais.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– kopūstai, 800 g;
– svogūnas, 250 g;
– paprika, 900 g;
– morkos, 350 g;
– pomidorai, 1 kg;
– augalinis aliejus, 250 ml;
– druska, 50 g;
– cukrus, 100 g;
– actas 9%, 100 ml.
Virimo procesas
Smulkiai susmulkinkite kopūstą.
Trys morkos ant rupios trintuvės.
Saldžiąją papriką supjaustykite juostelėmis, o svogūną – plonais pusžiedžiais.
Pomidorus supjaustome griežinėliais.
Patarimas : šioms salotoms geriau rinktis tankias pomidorų veisles, kad jos nenutekėtų.
Įpilkite druskos, cukraus ir augalinio aliejaus, sumaišykite.
Įpilkite acto ir išmaišykite
Salotų stiklainiai turi būti sterilizuoti.
Salotas dedame į stiklainius – gaunasi 8 pusės litro stiklainiai.
Stiklainius sudėkite į puodą, ant dugno padėkite rankšluostį, virš pusės stiklainio užpilkite vandens.
Sterilizuokite nuo virimo momento 20 minučių. Jei turite litrų stiklainius, sterilizavimo laikas yra 40 minučių.
Patarimas: pagal skonį į salotas galite dėti ir prieskoninių žolelių – krapų, petražolių. Jei mėgstate žalius pomidorus, pikantiškesnio skonio salotas galite pakeisti raudonais.
