Biskvitinis vyniotinis su žirafos spalvą imituojančiu raštu, užpildytas kondensuotu pienu, pasirodo labai skanus, atrodo neprilygstamai ir įspūdingai.
Ingredientai:
- kiaušinis (tešloje) – 5 vnt
- cukrus (tešloje) – 1 puodelis.
- miltai (tešloje) – 1 puodelis.
- kakavos milteliai (tamsioje tešloje) – 3-4 šaukštai. šaukštai
- kondensuotas pienas (virtas, įdarui) – 1 stiklainis.
- druskos (gerai, įberkite žiupsnelį į tešlą)
Paruošimas:
- Tešlos receptas vyniotiniui – įprasta sausainių tešla. Ją galite ruošti pagal savo mėgstamą receptą. Pirmiausia paimkite mūsų kepimo indo dydžio pergamentą ir paprastu pieštuku nubrėžkite žirafos piešinį su storomis linijomis.
- Atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius išplakite su puse stiklinės granuliuoto cukraus iki tirštos putos.
- Baltymus išplakite iki standžių putų su žiupsneliu druskos. Tada pamažu supilkite likusį granuliuotą cukrų, toliau plakdami.
- Švelniai sumaišykite trynio ir baltymų masę, maišydami šaukštu iš viršaus į apačią.
- Palaipsniui suberkite miltus per sietelį, švelniai maišydami tešlą iš viršaus į apačią.
- Formą padengiame baltu popieriumi (kad dizainas geriau matytųsi), tada pergamentu, piešiniu žemyn. Pergamentą ir keptuvės šonus sutepkite augaliniu aliejumi. Iš konditerinio švirkšto ar maišelio išspauskite tešlą pagal raštą. Skardą dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 C, apie 2-3 minutes.
- Šiuo metu kakavą persijokite į likusią tešlą ir švelniai išmaišykite.
- Skardą išimame iš orkaitės.
- Atsargiai šaukštu dėkite tešlą ant rašto ir išlyginkite tešlos grandikliu. Tai reikia padaryti kuo greičiau.
- Skardą vėl pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 C, maždaug 18-20 minučių (kepimo laikas priklauso nuo jūsų orkaitės ypatybių ir tešlos storio). Gatavą biskvitą išimame ir apverčiame ant rankšluosčio. Nuimkite pergamentą.
- Biskvitą apverskite ir aptepkite virintu kondensuotu pienu. Naudodami rankšluostį susukite ir leiskite atvėsti.
Gero apetito!