Jei norite pagaminti aukščiausios klasės skanėstą, yra vienas ingredientas, kuriuo visada galite pasikliauti: Nutella! Visų pamėgta riešutų-šokolado užtepėlė nuo seno naudojama desertams, kokteiliams ir kitiems saldiems patiekalams gaminti. Bet ar girdėjote apie „Nutella“ blynus?
Blyneliai su Nutella įdaru.
Ingredientai:
- 10-14 šaukštų Nutella.
Ingredientai blynams:
- 1-½ stiklinės miltų;
- 3 šaukštai granuliuoto cukraus;
- 1 valgomasis šaukštas kepimo miltelių;
- ¼ arbatinio šaukštelio druskos;
- 1 kiaušinis;
- 1 arbatinis šaukštelis gryno vanilės ekstrakto;
- 1 stiklinė pieno.
Virimo būdas:
Nedidelę kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Šaukštu uždėkite pastos ant paruošto paviršiaus, suformuodami maždaug 1 colio skersmens apvalų diską.
Vienam diskui reikės maždaug pusantro šaukšto Nutella. Iš viso turėtų būti 7-8 diskai. Padėkite padėklą į šaldiklį 15-20 minučių, kol diskai sutvirtės.
Įkaitinkite didelę keptuvę arba groteles ant vidutinės ugnies.
Vidutiniame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Įpilkite kiaušinio, vanilės ekstrakto ir pieno.
Tešla turi būti skysta, kaip blynai.
Šaukštu dėkite tešlą ant įkaitintos ir aliejumi pateptos keptuvės. Ant tešlos uždėkite 1 šaldytą Nutella diską.
Aptepkite „Nutella“ tiek tešla, kad ji visiškai apsemtų. Kai tešla pradeda burbuliuoti, blynas yra paruoštas apversti.
Blyną apverskite ir kepkite dar 1-2 minutes, kol kita pusė taps auksinės spalvos.
Šie blynai gali būti nuostabi saldi pusryčių staigmena jūsų šeimai. Įsivaizduokite jų veidus, kai jie įsikandę blynų pamato nuostabius šokoladinius lazdyno riešutus!