Desertas „Senoji Ryga“: lengvas skanėstas prie arbatos vietoj kaloringo pyrago

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Labai lengvas ir skanus desertas iš varškės, grietinės ir kondensuoto pieno. Svarbiausias ingredientas – konservuoti ananasai.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

  • varškės, 400 g;
  • grietinė, 200 g;
  • kondensuotas pienas, 120 g;
  • konservuoti ananasai, stiklainis;
  • tirpi želatina, 20 g.

Virimo procesas

Iš indelio išpilkite ananasų sultis ir įpilkite vandens, kad skysčio tūris būtų 400 ml. Į šį skystį suberkite želatiną ir palikite brinkti apie 10 min. Tada išlydome bet kokiu jums patogiu būdu.

Varškę sutrinkite trintuvu iki vientisos masės ir sumaišykite su grietine, išmaišykite, supilkite kondensuotą pieną ir išmaišykite, tada plakite mikseriu.

Sudėkite ananasų-želatinos masę ir išplakite.

Į masę suberkite ananaso gabalėlius ir išmaišykite.

Paimkite spyruoklinę formą ir uždenkite ją plėvele. Jei turite, imkite silikoninį, vėliau desertą bus patogiau išimti.

Desertą dedame į formą, uždengiame plėvele ir dedame į šaldytuvą nakčiai.

Jei pageidaujate, išėmus desertą iš formos, galite papuošti tarkuotu pienu, baltu ar juodu šokoladu.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Taip pat skaitykite:  Skanus ir nebrangus vasaros patiekalas. Paplotėlis su žolelėmis: sultingas, minkštas – jas kepu dažnai
Patiko? Pasidalink! Ačiū.