Salotos, kurios valgomos pirmiausia. Visada gaminu savo gimtadieniui: skanu ir greita

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Krabų salotos – populiarus patiekalas, kuriame dera krabų lazdelės, virti ryžiai, konservuoti kukurūzai, virti kiaušiniai, švieži agurkai ir majonezas.

Tiksli krabų salotų kilmė nežinoma, tačiau yra keletas jų išvaizdos versijų. Viename iš jų rašoma, kad krabų salotos SSRS atsirado aštuntajame dešimtmetyje kaip alternatyva Olivier salotoms. Tuo metu krabų lazdelės buvo parduodamos parduotuvėse ir tapo naujų salotų pagrindu.

Kita versija krabų salotų atsiradimą sieja su maisto trūkumu SSRS. Turėdamos ribotą maisto pasirinkimą, namų šeimininkės eksperimentavo su turimais produktais ir kūrė naujus patiekalus.

Taip atsirado krabų salotos, kurios greitai išgarsėjo visoje šalyje.

Ingredientai:

krabų lazdelės – 200 g;
Sultys – 1/3 citrinos;
Kiaušiniai – 3 vnt.;
Sūris – 50 g;
Majonezas – 2 šaukštai;
Česnakai – 1 skiltelė;
Duona – 3 riekelės;
Džiovinti česnakai – 1 šaukštelis;
Provanso žolės – 1 šaukštelis;
Augalinis aliejus – 2 šaukštai.
Krabų salotų paruošimas:

Krabų lazdeles supjaustykite mažais kubeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis. Duonos gabalėlius supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į plastikinį maišelį.

Duoną pasūdykite, suberkite džiovintą česnaką ir Provanso žoleles, gerai išmaišykite. Į duonos gabalėlius supilkite augalinį aliejų ir įmaišykite celofaną.

Duonos gabalėlius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje 7 minutes. Šiuo metu supjaustykite smulkiai virtus kiaušinius ir susmulkinkite krapus.

Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir kartu su kiaušiniais bei krapais suberkite į krabų lazdeles. Taip pat į pagaliukus dedame spirgučių ir įtriname česnako skiltelę.

Pagardinkite salotas majonezu ir gerai išmaišykite.

Rezultatas – skanios krabų salotos.

Ypatingo skonio salotoms suteikia naminiai skrebučiai.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.