Sultingi vištienos kojų suktinukai. Orkaitės vištienos receptas: visi, kurie bandė, prašė daugiau

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Keptos vištienos blauzdelių suktinukai – skanus ir maistingas patiekalas, galintis papuošti bet kurį stalą. Suktinukus lengva pagaminti, juos galima pritaikyti pagal skirtingus skonius ir mitybos nuostatas.

Yra daug būdų, kaip paruošti keptus vištienos suktinukus su įdaru. Marinatas suteikia mėsai sultingumo ir skonio, prieskoniai suteikia pikantiškumo, o padažas padaro patiekalą švelnesnį ir sodresnį.

Norėdami patiekalui suteikti ypatingo skonio, į marinatą galite įberti šiek tiek šviežio rozmarino ar čiobrelio.

Ingredientai:

vištienos šlaunelės – 8 vnt.;
pievagrybiai – 250 g;
sūris – 120 g;
svogūnas – 1 vnt .;
paprika – 1 šaukštelis;
česnakai – 3 gvazdikėliai;
druska – šaukštai;
sviestas;
alyvuogių aliejus – 2 šaukštai;
džiovinti čiobreliai – ½ šaukštelio;
sojos padažas;
medus;
saldaus čili padažo;
ciberžolė.
Keptos vištienos suktinukų paruošimas:

Nuplaukite ir lengvai nusausinkite vištienos kojas, išimkite kaulus. Sumaišykite druską su paprika, juodaisiais pipirais, į mišinį per spaudą įmeskite česnako skilteles.

Į mišinį supilkite alyvuogių aliejų ir gerai išmaišykite. Vištienos kojeles padėkite po maistine plėvele ir pamuškite plaktuku.

Kiekvieną gabalėlį aptepkite paprikos, druskos ir česnako mišiniu.

Sudėkite kotletus į gilų indą ir sudėkite riebalais išteptas dalis vieną ant kitos.

Kotletus marinuokite po maistine plėvele 15 minučių. Šiuo metu smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite daržovių ir sviesto mišinyje 5-7 minutes.

Pievagrybius smulkiai supjaustykite, suberkite į svogūną ir toliau kepkite. Į svogūnų ir grybų mišinį suberkite džiovintus čiobrelius.

Grybus ir svogūnus perkelkite į atskirą dubenį, ten sutarkuokite sūrį, susmulkinkite petražoles. Ant kiekvieno karbonado riebalais pateptos pusės dėkite įdarą ir susukite į suktinukus.

Suktinukus sudėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentu. Kad įdaras neiškristų, suktinukus galite susmeigti dantų krapštukais.

Kepkite indą 190 laipsnių temperatūroje 20 minučių.

Padažui sojos padaže sumaišykite medų, saldųjį čili ir ciberžolę.

Gatavus vištienos blauzdelių suktinukus sutepkite padažu ir vėl pašaukite į 180 laipsnių orkaitę 10 minučių.

Rezultatas – skanūs sultingi vyniotiniai, įdaryti vištienos kojomis.

Šis patiekalas gali būti patiekiamas tiek ant šventinio stalo, tiek tiesiog vakarienei.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.