Greitai marinuoti pievagrybiai: paruošiami per 12 valandų

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ingredientai:

  • 500 g šviežių pievagrybių
  • 3 skiltelės česnako
  • 1 vidutinis svogūnas
  • 1/2 raudonosios paprikos (supjaustytos kubeliais)

Marinatui:

  • 1 litras vandens
  • lauro lapas
  • 5 juodųjų pipirų žirneliai
  • džiovintų mairūnų
  • 80 ml stalo acto 9%
  • 1,5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1 valgomasis šaukštas. šaukštas cukraus
  • 1 valgomasis šaukštas. šaukštas alyvuogių aliejaus

Paruošimas:

  1. Pievagrybius nuvalykite ir nuvalykite drėgna šluoste.
  2. Grybus 5 minutes pavirkite pasūdytame vandenyje, tada nusausinkite kiaurasamtyje.
  3. Paruoškite marinatą: lauro lapą, juoduosius pipirus ir mairūną užvirinkite 1 litre vandens. Virkite 2-3 minutes, tada nukelkite nuo ugnies.
  4. Į karštą marinatą įpilkite acto, alyvuogių aliejaus, druskos ir cukraus.
  5. Jei grybai dideli, perpjaukite juos per pusę. Grybus sudėkite į gilų keraminį dubenį, ant viršaus suberkite pjaustytas paprikas, svogūnus ir česnaką.
  6. Viską užpilkite karštu marinatu, uždarykite dangtį ir atvėsinkite.
  7. Kai grybai atvės, padėkite juos į šaldytuvą. Po 12 valandų jie bus paruošti patiekti.

Gero apetito!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.