Skaniausi mamos blynai pagal senovinį receptą – apsilaižysite pirštus

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ingredientai:

Miltai – 2-2,5 stiklinės
Pienas – 1 litras
Kiaušiniai – 5 vnt.
Sausos prancūziškos mielės – 11 gr.
Cukrus – 5 šaukštai. kupinas šaukštas
Druska – 0,5 šaukštai. šaukštai
Augalinis aliejus – 2-3 šaukštai. šaukštai

Pasiruošimas

Pieną pašildykite iki kambario temperatūros. ⠀

Lengvai išplakti kiaušinius.

Į pieną supilkite kiaušinius, cukrų, druską, miltus ir mieles.

Gerai išmaišykite šluotele, pabaigoje įpilkite augalinio aliejaus ir vėl išmaišykite .

Tešlos dubenį dėkite į šiltą ~40° vandenį, kad pakiltų 20-30 min. Tešla turi padidėti ir pradėti burbuliuoti.

Blynus kepkite sausoje keptuvėje.

Gatavus blynus patepkite sviestu.⠀

Gero apetito!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.