Ingredientai:
- miltai – 400 g
- sviestas – 100 g
- cukrus – 200 g
- kiaušinis – 1 vnt.
- pienas – 70 ml
- kepimo milteliai tešlai – 1 arbatinis šaukštelis
- vanilinas – ant peilio galo
- druska – žiupsnelis
Paruošimas:
Minkštą sviestą mikseriu išplakti su cukrumi ir vanile.
Tada įmuškite kiaušinį ir toliau plakite mikseriu iki vientisos masės. Įpilkite pieno ir plakite dar porą minučių.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska.
Į bendrą masę dalimis suberkite miltų mišinį ir užminkykite tešlą.
Tešlą dėkite ant miltais pabarstyto darbinio paviršiaus ir minkykite iki vientisos masės.
Kočėlu kočėlu iškočiokite ploną tešlos sluoksnį, 3-4 mm storio, ir formoje formuokite ruošinius.
Sausainių tešlą dėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentu. Sausainius aptepkite pienu ir pabarstykite cukrumi .
Kepkite 200°C 12-15 minučių, kol švelniai apskrus.
Mėgaukitės arbata!

Aš esu Kristina Muraliova – man rašymas yra būdas dalintis tuo, kas įdomu ir svarbu. Kuriu naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat lengvesnį turinį – maisto receptus bei horoskopus. Stengiuosi, kad kiekvienas lankytojas rastų ne tik naudingos informacijos, bet ir įkvėpimo ar pramogos kasdienai. Mano tikslas – paprastai ir aiškiai pateikti turinį, kuris praturtina ir sudomina.
