Kefyro tešlą be mielių galima kepti ir orkaitėje, ir keptuvėje.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– miltai, 520 g;
– kefyras, 0,5 l;
– druska ir soda po 1 arbatinį šaukštelį;
– augalinis aliejus, 2 šaukštai.
Norėdami paruošti įdarą, paimkite:
– bulvės, 800-1000 g;
– varškės, 300 g;
– svogūnas, 2 vnt;
– krapai, druska ir pipirai pagal skonį;
– augalinis aliejus.
Išsijokite miltus. Sumaišykite kefyrą su soda, išmaišykite ir palaukite 2-3 minutes, kol prasidės reakcija. Įpilkite druskos ir augalinio aliejaus, sumaišykite ir suberkite miltus. Pirmiausia minkykite šaukštu ar mentele, pabarstykite darbinį paviršių miltais ir perkelkite tešlą, minkykite rankomis. Masė bus šiek tiek lipni, bet geriau neperkrauti tešlos miltais, kad pyragėliai būtų orūs. Palikite tešlą 30 minučių po plėvele.
Bulves išvirkite ir paverskite tyrele. Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite augaliniame aliejuje. Pridėti į tyrę. Taip pat čia dedame varškės, druskos, smulkintų krapų ir išmaišome.
Stalą pabarstykite miltais, išklokite tešlą, padalinkite į 16 dalių, kiekvieną susukite į rutulį. Susukite rutuliukus į plokščius paplotėlius, į vidurį dėkite įdarą, formuokite pyragėlius.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, apkepkite pyragėlius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Jei norite kepti pyragus orkaitėje, tada į tešlą įpilkite 3 kartus daugiau sviesto ir reikės šiek tiek daugiau miltų, pažiūrėkite į tešlą.
Prieš kepdami pyragėlius aptepkite plaktu kiaušiniu.