Naminis virtas kondensuotas pienas. Aš visada gaminu šį receptą

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pagal šį receptą paruoštas skanėstas niekada netaps cukruotas ir visada turėsite skanų ir šviežią virtą kondensuotą pieną.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

– vanduo, 1 stiklinė;

– soda, 1 šaukštelis;

– cukrus, 1 kg;

– actas, 3 šaukštai;

– pienas, 3 l.

Virimo procesas

Sumaišykite visus ingredientus ir supilkite į puodą storu dugnu.

Padėkite ant ugnies, išmaišykite ir maišykite, kol cukrus visiškai ištirps.

Supilkite pieną ir mišinį užvirinkite.

Sumažinkite ugnį ir virkite mišinį apie 2 valandas.

Kai masė pradeda kilti, reikia didinti ir mažinti ugnį, kad kondensuotas pienas imtų greitai tirštėti. Pastebėjus, kad masė „šnypščia“, nukelkite nuo viryklės.

Kai karšta, supilkite į švarius stiklainius, uždarykite dangteliais ir palikite, kol atvės, tada dėkite į šaldytuvą.

Patarimas : geriau vartoti naminį pieną, jei jo nėra, tada rinkitės aukščiausios kokybės ir riebiausią pieną parduotuvėje. Šį desertą galima laikyti iki 4 mėnesių.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.