Pagal šį receptą paruoštas skanėstas niekada netaps cukruotas ir visada turėsite skanų ir šviežią virtą kondensuotą pieną.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– vanduo, 1 stiklinė;
– soda, 1 šaukštelis;
– cukrus, 1 kg;
– actas, 3 šaukštai;
– pienas, 3 l.
Virimo procesas
Sumaišykite visus ingredientus ir supilkite į puodą storu dugnu.
Padėkite ant ugnies, išmaišykite ir maišykite, kol cukrus visiškai ištirps.
Supilkite pieną ir mišinį užvirinkite.
Sumažinkite ugnį ir virkite mišinį apie 2 valandas.
Kai masė pradeda kilti, reikia didinti ir mažinti ugnį, kad kondensuotas pienas imtų greitai tirštėti. Pastebėjus, kad masė „šnypščia“, nukelkite nuo viryklės.
Kai karšta, supilkite į švarius stiklainius, uždarykite dangteliais ir palikite, kol atvės, tada dėkite į šaldytuvą.
Patarimas : geriau vartoti naminį pieną, jei jo nėra, tada rinkitės aukščiausios kokybės ir riebiausią pieną parduotuvėje. Šį desertą galima laikyti iki 4 mėnesių.