Vienas iš paprasčiausių, bet daugelio mėgstamų patiekalų. Šis desertas niekada nebus supainiotas su niekuo kitu.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– sausainiai, 400 g;
– pienas, 200 ml;
– sviestas, 150 g;
– šokoladas, 400 g;
– bet kokie riešutai pagal jūsų skonį, 150 g.
Virimo procesas
Sausainius sutrinkite į trupinius.
Riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje ir supjaustykite gabalėliais.
Sumaišykite pieną su sviestu ir mišinį pakaitinkite ant vidutinės ugnies. Išjunkite pieną ir šiek tiek atvėsinkite, tada suberkite šokolado gabaliukus ir maišykite iki vientisos masės.
Sausainių trupinius sumaišyti su riešutais bei fondantu ir išminkyti.
Dedame plėvelę ant stalo, dedame ant jos masę ir formuojame dešrelę, sandariai apvyniojame plėvele ir dedame į šaldytuvą kelioms valandoms.

Patarimas : nepilkite šokolado į karštą pieną su sviestu – jis sutrauks, o masė nebus vienalytė. Taip pat galite pridėti riešutų arba ne, skanu bus su džiovintų vaisių gabalėliais, marmeladu ir zefyrais. Paruoštą dešrą galima apibarstyti kakava arba tarkuotu šokoladu.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
