Traškūs marinuoti agurkai tiesiai iš statinės vos per 1 dieną – tai turbūt vienas sėkmingiausių būdų

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Dėl šio metodo agurkai marinuojasi labai greitai, išlaikant traškumą ir skonį, tarsi būtų susukti į statinę. Šiuos nepaprastai aromatingus agurkus galite paragauti per dieną po paruošimo.

Ingredientai:

  • 1 litras vandens
  • 1,5 šaukšto druskos
  • 2 šaukštai cukraus
  • 2 lauro lapai
  • 15-20 pipirų
  • 2 šaukštai augalinio aliejaus
  • 3 šaukštai 9% acto
  • 0,5 arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties
  • 0,5 arbatinio šaukštelio kalendros sėklų
  • 1 arbatinis šaukštelis sausų krapų
  • Kelios šakelės šviežių krapų ir petražolių

Paruošimas:

Paruoškite marinatą, puode sumaišydami litrą vandens, 1,5 šaukšto druskos, 2 šaukštus cukraus, 2 šaukštus augalinio aliejaus, 3 šaukštus 9% acto, pusę šaukštelio citrinos rūgšties, 1 arbatinį šaukštelį kalendros sėklų ir krapų. . Marinatą užvirinkite ir išjunkite viryklę.

Agurkus supjaustykite gabalėliais, didelius – į 4 dalis, mažus – per pusę.

Paruoškite užpilą susmulkindami pusę didelio svogūno, kelis gabalėlius imbiero, petražolių ir 2 skilteles česnako . Agurkus ir užpilą su svogūnais, imbieru, petražolėmis ir česnaku sudėkite į stiklainį.

Karštu marinatu užpilkite agurkus, sandariai užpildydami stiklainį. Stiklainį uždarykite dangteliu ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros. Atvėsusį stiklainį įdėkite į šaldytuvą 24 valandoms.

Agurkai bus traškūs ir vidutiniškai aštrūs, paruošti valgyti.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.