Dėl šio metodo agurkai marinuojasi labai greitai, išlaikant traškumą ir skonį, tarsi būtų susukti į statinę. Šiuos nepaprastai aromatingus agurkus galite paragauti per dieną po paruošimo.
Ingredientai:
- 1 litras vandens
- 1,5 šaukšto druskos
- 2 šaukštai cukraus
- 2 lauro lapai
- 15-20 pipirų
- 2 šaukštai augalinio aliejaus
- 3 šaukštai 9% acto
- 0,5 arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties
- 0,5 arbatinio šaukštelio kalendros sėklų
- 1 arbatinis šaukštelis sausų krapų
- Kelios šakelės šviežių krapų ir petražolių
Paruošimas:
Paruoškite marinatą, puode sumaišydami litrą vandens, 1,5 šaukšto druskos, 2 šaukštus cukraus, 2 šaukštus augalinio aliejaus, 3 šaukštus 9% acto, pusę šaukštelio citrinos rūgšties, 1 arbatinį šaukštelį kalendros sėklų ir krapų. . Marinatą užvirinkite ir išjunkite viryklę.
Agurkus supjaustykite gabalėliais, didelius – į 4 dalis, mažus – per pusę.
Paruoškite užpilą susmulkindami pusę didelio svogūno, kelis gabalėlius imbiero, petražolių ir 2 skilteles česnako . Agurkus ir užpilą su svogūnais, imbieru, petražolėmis ir česnaku sudėkite į stiklainį.
Karštu marinatu užpilkite agurkus, sandariai užpildydami stiklainį. Stiklainį uždarykite dangteliu ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros. Atvėsusį stiklainį įdėkite į šaldytuvą 24 valandoms.
Agurkai bus traškūs ir vidutiniškai aštrūs, paruošti valgyti.