Tokiam paprastam pyragui galite naudoti bet kokius vaisius, net uogas pagal savo skonį. Pyragas iš tikrųjų labai paprastas ir greitai paruošiamas.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– kiaušiniai, 4 vnt;
– pienas, 150 g;
– cukrus, 170 g;
– rafinuotas aliejus, 75 g;
– miltai, 350 g;
– kepimo milteliai, 10 g;
– žiupsnelis druskos;
– vaisiai, 600 g.
Virimo procesas
Kiaušinius išplakti su druska ir cukrumi, bet galima ir tiesiog plakti šluotele.
Įpilkite šilto pieno ir sviesto, išmaišykite.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, persijoti ir suberti į tešlą, išminkyti – gaunasi kiek tirštesnė nei blynams.
Formą padengiame pergamentu ir išklojame tešlą.
Vaisius supjaustome gabalėliais ir dedame ant tešlos, šiek tiek paskandiname ir pabarstome cukrumi.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite 40 minučių.

Patarimas : kad pyragas būtų purus ir aukštas, paimkite apie 24 cm skersmens formą.
