Šis patiekalas visus sužavi iš karto, kiekvienas turėtų jį išbandyti. Vakarienė visai šeimai!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Tai uzbekų virtuvės patiekalas. Dėl to, kad jis yra garuose, nors galima ir virti, pasirodo labai skanus.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

– vanduo, 200 ml;

– miltai, 400 g;

– druska, 1 šaukštelis.

Įdarui reikia :

– bet kokia malta mėsa, 500 g;

– ryžiai, 100 g;

– svogūnas, 1 vnt;

– vanduo, 2 šaukštai;

– augalinis aliejus, 2 šaukštai;

– druska, pipirai ir prieskoniai, žolelės pagal skonį.

Virimo procesas

Miltus persijoti ir sumaišyti su vandeniu bei druska, užminkyti tešlą.

Indą su tešla uždenkite dangčiu ir palikite 20 minučių pailsėti.

Smulkiai supjaustykite svogūną ir sumaišykite su malta mėsa, virtais ryžiais, druska, pipirais ir prieskoniais pagal skonį, vandeniu ir augaliniu aliejumi. Gerai išmaišykite.

Iš tešlos iškočiokite labai ploną plokščią pyragą ir supjaustykite 5 cm pločio juosteles sutepkite augaliniu aliejumi.

Ant juostelės krašto dėkite įdarą, sulenkite tešlą į trikampį, kraštelį prispauskite prie tešlos, suvyniokite į trikampį ir nupjaukite. Taip suformuojame visus mantus.

Pakepinkite svogūną ir sudėkite pomidorų pastą, suberkite 2 kubeliais pjaustytas bulves ir troškinkite, kol suminkštės.

Ant viršaus uždėkite manti, kiekvieną sluoksnį aptepdami bulvių padažu, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies 30 minučių.

Dėkite į lėkštę ir pabarstykite žolelėmis.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.