Idealiausias trintos tešlos derinys su abrikosų ar serbentų uogiene labai gerai dera su saldžia tešla.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– tryniai, 2 vnt;
– cukrus, 100 g;
– sviestas, 200 g;
– grietinė, 2 šaukštai;
– miltai, 400 g;
– žiupsnelis druskos;
– kepimo milteliai, 1,5 šaukštelio;
– abrikosų uogienė, 300 g.
Virimo procesas
Sviestą nesunkiai galima pakeisti kokybišku margarinu.
Išsijotus miltus sumaišyti su vanile ir kepimo milteliais.
Minkštą sviestą sutrinkite su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Kaip norite, galite sutrinti šluotele arba plakti mikseriu.
Į masę sudėkite trynius ir vėl gerai išmaišykite.
Dalimis suberkite miltus ir kepimo miltelius ir minkykite minkštą ir lanksčią tešlą. Padaliname į 2 dalis. Kiekvieną sudėkite į maišelį ir padėkite į šaldiklį 20 minučių.
Uždenkite kepimo skardą pergamentu.
Dalį tešlos iškočiokite į sluoksnį, įdėkite į formą ir suformuokite žemus šonus.
Užtepkite gerą sluoksnį uogienės ir ant viršaus įtrinkite antrąją tešlos dalį.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 40 minučių, kol taps auksinės rudos spalvos.
Atvėsusį pyragą pagal skonį galima apibarstyti cukraus pudra ir supjaustyti porcijomis.