Šis receptas yra iš 1959 m. kulinarinės knygos. Jums tikrai patiks šie vamzdeliai. Šurmulio beveik nėra, tačiau rezultatas jus tikrai nustebins.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– miltai, 3 šaukštai;
– tryniai, 2 vnt;
– vanduo, 1 stiklinė;
– druskos ketvirtadalis šaukštelio;
– citrinos sultys, 16 lašų.
Norėdami paruošti siūlę :
– miltai, 3 šaukšteliai;
— sviestas arba margarinas, 200 g;
– kiaušinis tepimui.
Norėdami paruošti kremą, jums reikia:
– voveraitės, 3 vnt;
– cukrus, 6 šaukštai;
– vanduo, ketvirtadalis stiklinės;
– citrinos sultys, 5 lašai.
Virimo procesas
Sumaišykite du trynius su 200 ml vandens, įpilkite druskos ir citrinos sulčių. Sumaišykite.
Suberkite persijotus miltus ir mentele užminkykite tešlą.
Patarimas: tešla turi būti tiršta, todėl gali tekti dėti daugiau miltų – apie 3 – 6 v.š.
Minkykite tešlą, kol ji nustos lipti prie rankų, susukite į bandelę, uždenkite rankšluosčiu ir palikite ant stalo 30 minučių.
Minkštą sviestą ir suberkite miltus, kad apvoliotumėte ir gerai išminkykite masę.
Iš sviesto formuojame plokščią stačiakampio formos pyragą.
Tešlą iškočiokite skersai, kad vidurys būtų kiek storesnis už kraštus. Į sluoksnio vidurį dedame sviestą ir miltus, uždengiame tešlos krašteliais ir kraštelius užspaudžiame.
Stalą pabarstykite miltais, išklokite tešlą ir iškočiokite į stačiakampį, pradedant nuo vidurio.
Vėlgi, sulankstykite į stačiakampį, iškočiokite, sulenkite ir taip kelis kartus.
Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 10 minučių.
Iškočiokite ir vėl sulankstykite. Taip darome 16 sluoksnių, tešlą dedame į šaldytuvą 30 minučių, tada vėl kartojame kočiojimo procedūrą, kol gauname 64 sluoksnius.
Atvėsinkite, kartokite dar kartą ir taip toliau, kol bus 256 tešlos sluoksniai.
Tešlą iškočiokite plonu sluoksniu, supjaustykite iki 2 cm pločio juostelėmis ir suvyniokite jas ant popierinių ar skardinių vamzdelių kūgio pavidalu, su kiekvienu apsisukimu griebiame ankstesnį tešlos posūkį. Vamzdelius sutepkite plaktu tryniu.
Dėkite vamzdelius ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite apie 20 minučių 240 laipsnių temperatūroje.
Išimame vamzdelius, atvėsiname ir užpildome kreminiu kremu, kurį pirmiausia reikia išvirti iš ingredientų iki tirštumo, atvėsinti ir išplakti.