Skanu aluje kepti ne tik dešreles ir rūkytas dešreles, bet ir įvairią mėsą. Pavyzdžiui, vištienos sparneliai.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
— vištienos sparneliai, 600 g;
– šviesus alus, 1 butelis;
– druska, pipirai, karis, česnakai ir kiti prieskoniai.
Virimo procesas
Visus prieskonius ir pipirus sumaišyti su druska ir česnaku, perspaustu per spaudą. Paimkite jį pagal savo skonį.
Nuplaukite sparnus ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
Sparnelius įtrinkite prieskonių ir česnako mišiniu, indą su mėsa uždenkite plėvele ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Patarimas : kuo ilgiau marinuosite sparnelius, tuo jie bus minkštesni, sultingesni, skanesni ir aromatingesni.
Įdėkite sparnelius į formą ir užpilkite alumi.
Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių ir kepkite indą apie 50 minučių – plutelė turi gerai apskrusti, gali užtrukti trumpiau.

Patiekite su įvairiais garnyrais, šviežių daržovių salotomis, su naminiais grietinės, garstyčių ir žolelių padažais.


Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
