Norėdami sukaupti žalumynų visam sezonui, rekomenduojame pasinaudoti mūsų rekomendacijomis.
Paimkite žalius svogūnus, krapus ir petražoles, nuplaukite, nukratykite vandenį ir nusausinkite ant rankšluosčių.
Dabar mums reikia plastikinių butelių (galite pasiimti pieno butelius, jie turi patogų ir platų kaklelį).
Žalieji svogūnai turi gerai išdžiūti, kad neliktų nė lašo vandens. Supjaustome ir išpilstome į butelius, periodiškai pakratydami, kad svogūnas šiek tiek susitrauktų. Užsukite dangtelius ir viską dėkite į šaldiklį.
Tą patį darome su krapais ir petražolėmis.
Taip pat galite naudoti maišelius su užtrauktuku – suberkite į juos žalumynus, išspauskite visą orą, uždarykite ir padėkite į šaldiklį.
Jei turite laiko, galite pasidaryti porcijinius žalumynų maišelius – yra maži užtrauktuku užsegami maišeliai ir juos pripildote, o kai reikia, tiesiog paimate vieną maišelį, išimate žalumynus ir dedate į indą.