Tai labai paprastai pagaminamas ir gardus desertas! Jis toks paprastas, skanus ir švelnus tarsi biskvitinis tortas. Tikrai taps tikru kulinarijos meno kūriniu, pradžiugins tiek artimuosius, tiek užsukusius svečius.
Ingredientai
- miltai: 120 gramų
- kiaušiniai: 4
- cukrus: 120 gramų
- vanilinas: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
- kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- druska: žiupsnelio
- kakava (pabarstymui)
- 9-15% riebumo varškė: 200 gramų
- cukrus: ~100-120 gramų
- 33% riebumo grietinėlė: 250 mililitrų
- vanilinas: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
1. Iš pradžių giliame inde suplakame 4 kiaušinius mikserio arba šluotelės pagalba, palaipsniui suberdamos 120 gramų cukraus.
2. Tuomet atskirame giliame inde persijojame per sietą 120 gramų miltų, sumaišome jį su vienu arbatiniu šaukšteliu kepimo miltelių, žiupsneliu druskos, ketvirtadaliu arbatinio šaukštelio vanilino ir permaišome.
3. Tada nedidelėmis porcijomis beriame miltų mišinį į kiaušinių, atsargiai, kad neprarastume gautos masės purumo, permaišome ingredientus iki vienalytės konsistencijos.
4. Stačiakampę kepimo formą 20×30 centimetrų dydžio uždengiame pergamentiniu popieriumi, sutepame nedideliu kiekiu sviesto, supilame paruoštą tešlą, tolygiai paskirstome po visą paviršių.
5. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Dedame kepimo formą į orkaitę 10 minučių.
6. Dabar būtina paruošti specialų kremą. Tam giliame inde sumaišome 200 gramų 9-15% riebumo varškės, 100-120 gramų cukraus, ketvirtadalį arbatinio šaukštelio vanilino, blenderio pagalba sumaišome viską iki vienalytės masės, kad neliktų gumuliukų.
7. Tada 250 mililitrų 33% riebumo grietinėlės atšaldome, suplakame mikseriu kol sutirštės, dedame prie varškės masės.
8. Paruoštą biskvitą išimame iš orkaitės, paliekame kol visiškai atvės. Paskui perpjauname jį į 2 dalis, palyginame kraštus.
9. Apatinį paplotį dedame į gražų dubenį, užtepame du trečdalius paruošto kremo, tolygiai paskirstome per visą paviršių. Viršuje dedame antrą paplotį, likusiu kremu sutepame torto paviršių bei šonus.
10. Nedidelio sietelio pagalba pabarstome torto paviršių kakava, padedame tortą į šaldytuvą bent jau 2 valandoms, kad gerai persisunktų.
11. Paruoštą tortą galite nešti ant stalo ir lepintis!