Bulgarijos pipirai su traškiais kopūstais. Išbandžiau daugybę receptų – šis pats geriausias

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Paprikas galima įdaryti įvairiais įdarais, dažniausiai visos gaminamos su faršu. Siūlau vieną skaniausių variantų – su kopūstais.

Virimui jums reikės šių ingredientų:

  • saldieji pipirai, 3 kg;
  • kopūstai, 1 vnt.;
  • 2 morkos;
  • česnakai, 1 galva;
  • pipirai yra aštrūs pagal skonį, galite naudoti 1 vnt.;
  • petražolių kekės;
  • vandens, 1 l;
  • druskos, 1 valgomasis šaukštas;
  • cukrus, 150 g;
  • actas 9%, 150 ml;
  • saulėgrąžų aliejus, 100 ml.

Įdaryti pipirai: virimo procesas

Pasirinkite storą pipirą, be puvinio ar pažeidimų. Idealiu atveju tai yra raudoni, mėsingi pipirai. Morkas sutarkuokite stambia tarka.

Saldžiąją papriką nuvalykite nuo stiebo ir sėklų ir keletą minučių blanširuokite verdančiame vandenyje.

Smulkiai supjaustykite petražoles ir česnaką, aitriąją papriką, smulkiai supjaustykite kopūstą. Sumaišykite daržoves.

Dabar kiekvieną pipirą sandariai įdarome daržovėmis.

Atsargiai ir sandariai supilkite pipirus į stiklainius.

Marinatui vandenį sumaišyti su cukrumi ir druska, saulėgrąžų aliejumi, užvirinti, kelias minutes pavirti, užpilti actu ir minutę pavirti.

Supilkite marinatą į stiklainius, uždenkite dangteliais.

Į keptuvę dedame rankšluostį, dedame stiklainius, užpilame karštu vandeniu ir sterilizuojame nuo užvirimo momento 2 l stiklainius 25 min., 3 l stiklainius 30 min.

Uždenkite dangteliais, palikite atvėsti. Laikyti rūsyje arba sandėliuke.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.