Mėsą, ypač paukštieną, mėgsta derinti su vaisiais. Pavyzdžiui, obuoliai, slyvos, ananasai puikiai išryškina mėsos skonį ir suteikia jai naujų natų.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- vištienos filė, 300 g;
- pienas, 70 ml;
- obuolys, 1 vnt.;
- pomidoras, 1 vnt.;
- česnakai, 1 vnt.;
- svogūnas, pusė;
- druska, pipirai, prieskoniai vištienos mėsai.
Virimo procesas
Mėsą nuplauname, nusausiname popieriniais rankšluosčiais ir supjaustome porcijomis.
Supjaustykite obuolius griežinėliais.
Svogūną supjaustykite kubeliais arba pusžiedžiais ir kartu su mėsos gabalėliais pakepinkite augaliniame aliejuje apie 7 minutes nuolat maišydami.
Į keptuvę suberkite obuolių skilteles ir pakepinkite masę dar 3 minutes.
Česnaką ir pomidorą sutarkuokite ant vidutinės trintuvės, sumaišykite su pienu, prieskoniais, pipirais ir druska pagal skonį.
Imame kepimo indą, į jį dedame mėsą iš keptuvės, ant viršaus pilame pomidorų ir pieno padažą su prieskoniais ir česnaku.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite 10 minučių.
Taip pat dedu žoleles, papriką, jei mėgstate aštrų skonį, įpilkite sojos padažo, bet atsargiai su druska, nepersūdykite.