Sumaišykite miltus ir kefyrą. Nuostabiai skanūs pusryčiai ant stalo, jau antrą dieną juos ruošiu

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Paprastas, bet skanus ir sotus patiekalas iš kefyro, manų kruopų ir mielių. Šiuos blynus galite patiekti su įvairiais saldžiais padažais, medumi, šokoladu, grietine ar grietine.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

– manų kruopos ir miltai po 10 v.š.;

– kefyras arba fermentuotas keptas pienas, jogurtas, 80 g;

– pieno milteliai, 1 valgomasis šaukštas;

– kiaušinis, 1 vnt.;

– gyvos mielės, 20 g;

– žiupsnelis druskos;

– kepimo milteliai, 1 šaukštelis;

– cukraus, 2 šaukštai arba pagal skonį;

– vanduo šiltas. 350 ml.

Virimo procesas

Rauginti pieno produktai turi būti kambario temperatūros.

Miltus sumaišyti su manų kruopomis, druska, cukrumi, kepimo milteliais, pieno milteliais, kiaušiniu, mielėmis ir kefyru.

Išminkyti masę ir užpilti šiltu vandeniu, šluotele išmaišyti iki vientisos masės.

Uždenkite ir palikite šiltoje vietoje 15 minučių.

Įkaitinkite keptuvę, įkaitinkite sviestą ir supilkite kaušelį ar du tešlos – blynas turi būti jūsų keptuvės dydžio.

Kepkite ant silpnos ugnies iki auksinės rudos spalvos, nekeptą pusę užpilkite trupučiu lydyto sviesto, apverskite į keptuvę ir kepkite iki auksinės rudos spalvos.

Šiuos minkštus ir švelnius blynelius patiekiame su įvairiais įdarais – tiek saldžiais, tiek pikantiškais, jei į tešlą dedate labai mažai cukraus.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.