Skanūs, minkšti ir aromatingi čeburekai pagal šį receptą ruošiami labai paprastai.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– vanduo, 200 ml;
– druska, 1 šaukštelis;
– miltai, apie 450 g;
– augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas.
Norėdami paruošti maltą mėsą, jums reikia :
– bet kokia malta mėsa pagal skonį, 300 g;
– svogūnas, 2 vnt;
– druska, pipirai ir prieskoniai, žolelės;
– vanduo, 4 šaukštai.
Virimo procesas
Sumaišykite vandenį ir druską, augalinį aliejų, sumaišykite iki vientisos masės.
Miltus persijokite ir dalimis suberkite į tešlą. Minkykite, kol tešla taps minkšta ir elastinga, lanksti.
Patarimas : miltų gali prireikti šiek tiek daugiau ar mažiau, svarbiausia neperpilti tešlos.
Maltai mėsai svogūną smulkiai supjaustykite peiliu arba susmulkinkite blenderiu – taip, kaip jums patinka jaustis faršoje.
Sumaišykite maltą mėsą, svogūną, vandenį ir druską, pipirus, prieskonius pagal skonį.
Patarimas: į faršą įpilama vandens, kad įdaras būtų sultingas. Jį galite pakeisti pora šaukštų grietinės ar sviesto gabalėliais – tuomet patiekalas įgaus nenusakomo kreminio aromato. Vanduo taip pat pakeičiamas sultiniu.
Tešlą supjaustome porcijomis ir kiekvieną susukame į bandelę.
Iškočiokite plonus plokščius paplotėlius, ant vienos dalies dėkite maltą mėsą, tolygiai paskirstykite ir uždenkite antra plokščio pyrago dalimi, kraštelius suspauskite.
Kepkite nedideliame kiekyje augalinio aliejaus keptuvėje su uždarytu dangčiu ant vidutinės ugnies.