Vištiena + kefyras: receptas kiekvienai dienai! Jie valgo ir prašo daugiau

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Vištienos šlaunelės kefyre su prieskoniais ir aromatingomis žolelėmis, labai skanu ir paprasta.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

— vištienos šlaunelės, 6 vnt;

– kefyras, 0,5 l (galima ir daugiau);

— pipirų mišinio, druskos, vištienos prieskonių, rūkytos paprikos;

– česnakai, 4 gvazdikėliai.

Virimo procesas

Marinatui sumaišykite visus prieskonius, druską, pipirus, įspauskite česnaką.

Supilkite kefyrą ir gerai išmaišykite mišinį.

Mėsą nuplauname ir nusausiname, kiekvieną po kelis kartus perveriame peiliu.

Mėsą sudėkite į kefyrą.

Patarimas : visi mėsos gabaliukai turi būti padengti kefyru. Jei tai nepadeda, būtinai įpilkite kefyro.

Indą uždenkite maistine plėvele arba dangteliu ir padėkite į šaldytuvą bent 12 valandų.

Mėsą dėkite ant kepimo skardos taip, kad jos beveik nesiliestų. Uždenkite formą folija.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite 30 minučių.

Nuimkite foliją ir kepkite dar 20 minučių, kol mėsa taps auksinės spalvos.

Patarimas : kepimo laikas gali skirtis, nes kiekvienas turi savo orkaitę.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.