Ar mėgstate vaisių kukulius? Bet ar pavargote laukti, kol tešla iškils, o tai dažnai net nepavyksta? Išbandykite tinginių vaisių kukulius, kurie garsėja skoniu.
Ar turite gausų saldžiųjų vyšnių derlių? Po šių metų liūčių ir šiltų orų medžiai apaugę šiomis saldžiomis uogomis. Jei taip yra ir jums įdomu, kaip juos naudoti, mielai jums patarsime. Turėtumėte ne tik mėgautis šviežiomis vyšniomis dėl jų naudos sveikatai , bet ir naudoti jas toliau pateiktame recepte, kuris yra greitas ir skanus. Mažiau nei per valandą galėsite pasilepinti sočiu ir labai skaniu maistu.
Paruoškite šiuos ingredientus
- 300 g varškės kubile
- 1 kiaušinis M dydžio
- 2 šaukštai cukraus
- 2 šaukštai paprastų miltų
- 2 šaukštai kūdikių manų kruopų
- 150 g vyšnių
- O,5 ČJ kepimo miltelių
Paruošimo procedūra
Paruoškite gilų dubenį ir į jį sudėkite varškę. Įpilkite cukraus ir visą kiaušinį. Visus ingredientus sumaišykite šluotele arba mediniu šaukštu. Miltus persijokite, sumaišykite su manų kruopomis ir palaipsniui įmaišykite į varškės masę . Išminkyta tešla turi būti minkšta, šiek tiek lipni, bet lanksti. Dabar turėtumėte paruošti saldžiąsias vyšnias. Pradėkite nuo uogų plovimo.
Nuplovę ir išdžiovinę vyšnias, atsargiai jas kauliuokite. Uogas galite perpjauti peiliu, o tada perpjauti per pusę. Arba nulupkite juos pirštais. Paruoškite darbo stalą, pabarstykite jį trupučiu miltų ir iš dubens išverskite ant jo tešlą. Perpjaukite į dvi dalis, iš kurių iškočiokite storesnius volelius. Supjaustykite vyniotinį į vienodus gabalus, iš kurių gaminsite nedidelius paplotėlius.
Paskutinis žingsnis ir virimas
Tada paimkite paplotėlius į delną, šiek tiek paskleiskite juos pirštais ir į centrą įdėkite visą vyšnią. Jei turite didesnių blynų, būtinai dėkite daugiau įdaro. Prieš gaminant gražius koldūnus iš paplotėlių, vyšnias vertėtų apibarstyti cukraus pudra, kad pati tešla nesuplyštų ir nesideformuotų.
Pabarstę vyšnias cukrumi, pirštais suformuokite nedidelius kukuliukus. Kad jos būtų gražiai apvalios, reikėtų patrinti tarp delnų, bet ne per stipriai. Paruoškite didesnį puodą ir užvirkite jame šiek tiek pasūdytą vandenį. Kai tik vanduo pradės virti, sudėkite keletą kukulių ir leiskite jiems virti apie šešias–dešimt minučių . Patiekite su saldžiomis aguonomis, skrudintais džiūvėsėliais arba saldžia varške. Tai priklauso nuo jūsų, ko norite.