Jei nesugalvojate, ką galėtumėte išsikepti prie kavos sekmadienį, turime vieną puikų greitą patiekalą, nuo kurio tiesiog nuvalysite dulkes.
Atėjo ruduo, o tai reiškia, kad visur bus daug obuolių. Ir jie gamina pačius geriausius desertus. Jei esate štrudelių ir kitų obuolių saldumynų mėgėjas, šis receptas bus kaip tik jums. Tešla šiam kepiniui atrodo lyg bus lanksti , bet netrupa ir ilgai išlieka šviežia. Kaip įdarą galite naudoti ne tik obuolius, bet iš tikrųjų bet ką saldaus, ką tik sugalvojate, pavyzdžiui, marmeladą.
Ko reikės tešlai
- 10 g kefyro
- 120 g sviesto
- 1 kiaušinio trynys
- 2 šaukštai cukraus
- 300 g miltų
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- žiupsnelis druskos
Ingredientai įdarui
- 6 obuoliai
- maždaug 3 šaukštai cukraus, kas daugiau pasaldina, duoda daugiau
- vanilinio cukraus pagal skonį
- 1 valgomasis šaukštas sviesto
Ir jūs galite virti
Obuolius nulupkite ir tris iš jų sutarkuokite stambia tarka. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite tarkuotus obuolius, pabarstykite cukrumi ir išmaišykite.
Virkite apie 5 minutes nuolat maišydami , kol visas skystis išgaruos . Palikite atvėsti. Į šiltą kefyrą įpilkite trynio, druskos ir cukraus. Miltus persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais. Sudėkite sviesto gabalėlius ir paverskite trupiniais.
Supilkite skystą masę į džiūvėsėlius ir pagaminkite tešlą. Jis turėtų būti minkštas ir elastingas. Uždenkite rankšluosčiu ir šaldykite bent 15 minučių.
Ir tai beveik padaryta
Padalinkite tešlą į dvi dalis ir kiekvieną dalį iškočiokite iki maždaug 4 mm. Kiekvieną gabalėlį aptepkite sviesto ir obuolių įdaru. Tešlą susukite į vyniotinį ir supjaustykite tokio paties dydžio gabalėliais. Juos paskleiskite ant kepimo skardos , kurią anksčiau išklojote kepimo popieriumi. Ir aptepkite juos plaktu kiaušinio tryniu. Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių. Linkime gero apetito!