Kiaušiniai visais įmanomais būdais yra idealūs ir maistingi pusryčiai. Išbandykite šį nuostabaus ir puraus omleto receptą, kuris jam patiks.
Kiaušiniuose gausu baltymų, kurie labai naudingi žmogaus organizmui, todėl puikiai tinka, pavyzdžiui, pusryčiams. Jei mėgstate kiaušinius ir karštus pusryčius, šis receptas kaip tik jums. Gaminimui reikės tik dubenėlio kiaušiniams maišyti, plaktuvo kiaušiniams plakti ir keptuvės su dangčiu. Per kelias minutes galite sukurti puikius ir maistingus pusryčius.
Ingredientai fantastiškiems pusryčiams
Kiaušiniai – geriausias pasirinkimas pusryčiams, jie sotina visą rytą, taip pat juose gausu baltymų.
- 150 g sūrio
- 3 kiaušiniai
- Skrudinta duona arba duona su raugu
- 1 mažas svogūnas
- Druska ir pipirai
- ½ puodelio pieno
- Augalinis aliejus
- Pomidorai
- Daržovės kaip garnyras
Skrudinta duona su sūriu
Pirmiausia sūrį sutarkuokite stambia tarka. Didesnę sūrio dalį atidėkite į šalį, ją panaudosite omlete. Duoną pamirkykite piene ir kepkite keptuvėje iš abiejų pusių iki auksinės spalvos. Dar šiltus skrebučius pabarstykite sūriu, kuris ant jų išsilydys . Keptuvę galite pabarstyti skrebučiais, jį apvertę būsite tikri, kad jis išsilydys. Patiekite kaip garnyrą prie puikaus puraus omleto.
Omleto mišinio paruošimas
Į likusį sūrį įmuškite du trynius ir vieną sveiką kiaušinį, viską gerai išmaišykite. Likusius baltymus išplakite iki standžių putų, kurias atsargiai įmaišykite į sūrio ir kiaušinių mišinį. Sniegas turi būti tikrai gerai išmuštas ir tvirtas, kitaip omletas nebus gražiai purus.
Kiaušinio omleto kepimas
Į keptuvę supilkite nedidelį kiekį aliejaus ir pakepinkite susmulkintą svogūną. Tada ant viršaus sudėkite apskritimais supjaustytus pomidorus ir viską aptepkite kiaušinių ir sūrio mišiniu. Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite ant silpnos ugnies , kad omletas nesudegtų, kol nebus paruoštas. Pasukite omletą į lėkštę ir pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Omletas paruoštas, galite patiekti.
Kaip garnyras prie omleto puikiai tiks šviežių daržovių salotos ar tiesiog paprastos pomidorų ar agurkų salotos su acto, druskos ir cukraus užpilu. Taip paruoštas omletas gražiai purus ir minkštas, tiesiogine to žodžio prasme tirps burnoje. Duoną galima pakeisti kitu garnyru, tik priklauso nuo to, ką mėgstate.