Jei taip pat pavargote kiekvieną sekmadienį savo lėkštėje matyti keptus vištienos kotletus, galite pasilepinti trupučiu pokyčio ir tuo pačiu paruošti sekmadienio pietus su garnyru.
Nežinai ką dar nuveikti pietums savaitgalį? Jums atrodo, kad be galo kartojate visus receptus ir šeima jau nebesidžiaugia keptais vištienos kotletais. Kartais nedidelio pokyčio prireikia net ir prie vaišių stalo, o net ir naudojant tuos pačius ingredientus, rezultatas tikrai pradžiugins valgytojus ir išgelbės patiekalus. Vienoje kepimo formoje galite paruošti visus pietus. O jei nemėgstate grybų, galite dėti ką tik mėgstate. Tad neabejotina, kad šis receptas bus tarp mėgstamiausių.
Norėdami paruošti keptus vištienos kotletus, jums reikės
- 500 g bulvių
- 500 g vištienos krūtinėlės
- 1 svogūnas
- 1 vnt pomidoras
- 100 g kieto sūrio
- 150 g grybų
- 1 kiaušinis
- 2 šaukštai majonezo
- Druska, pipirai ir prieskoniai pagal skonį
Vištienos mėsa ne tik dietai
Palyginti su kitomis rūšimis, vištienos mėsa turi mažą riebalų kiekį, mažesnę energinę vertę ir yra labai lengvai virškinama. Jis paruošiamas labai greitai ir galite rinktis iš begalės receptų skaičiaus . Jame yra mineralų ir vitaminų, tokių kaip fosforas, magnis, geležis ir kalcis. Iš vitaminų, ypač B grupės vitaminų.
Iškeptų vištienos kotletų ruošimo tvarka
Vištieną kruopščiai nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais. Pasūdykite ir pagardinkite mėgstamais prieskoniais. Bulves ir svogūnus nulupkite ir kartu su grybais supjaustykite plonais apskritimais . Pasiruoškite kepimo skardą arba kepimo formą ir dugną ištepkite keliais gabalėliais sviesto. Tada sudėkite bulves su svogūnais ir viską pagardinkite druska ir pipirais.
Pagardintą vištieną dėkite ant bulvių ir svogūnų sluoksnio. Kaip kitą sluoksnį, ant apvalių dėkite griežinėliais pjaustytus grybus. Lengvai druska ir pipirai. Uždenkite folija arba dangčiu ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių. Tuo tarpu paruoškite paskutinį sluoksnį kepimui.
Visi sekmadienio pietūs viename kepimo inde
Paruoštą sūrį sutarkuokite stambia tarka, pomidorą supjaustykite mažesniais kubeliais. Kiaušinį sumaišykite su majonezu, druska, pipirais ir viską išmaišykite. Supilkite mišinį į kepimo formą ir vėl pašaukite į orkaitę be dangčio . Kepkite dar 10 minučių. Patiekite po atpjautą kiekvieno sluoksnio gabalėlį lėkštėje ir pabarstykite šviežiomis žolelėmis. Gero apetito!