Vištienos kotletus taip pamilsite jau po pirmo kąsnio – išbandykite

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Daugelis žmonių mėgsta vištieną, ir tai nenuostabu. Jį galite derinti su daugybe skirtingų ingredientų, tokių kaip kiaušinis ir rikota. 

Vištienos valgymas turi keletą privalumų. Palyginti su kita mėsa, ji nėra tokia riebi, todėl idealiai tinka, jei bandote pradėti dietą. Jis yra lengvai prieinamas ir tuo pačiu metu nepakenks, nes yra pigesnis nei kiti mėsos gaminiai . Na, o didžiausias privalumas yra daugybė variantų, su kuriais galite derinti šią mėsą ir visada gauti absoliučiai naują patiekalą, kurio dar niekada nevalgėte.

Ingredientai ir vištienos paruošimo procedūra

Jums reikės:

  • Du gabalėliai didesnių vištienos krūtinėlių
  • Šimtas penkiasdešimt gramų rikotos
  • Du kiaušiniai (geriausiai tinka naminiai, bet tiks ir parduotuvėje pirktiniai)
  • Dvylika arbatinių šaukštelių baziliko
  • Du arbatiniai šaukšteliai džiovinto česnako
  • Druska pagal skonį
  • Petražolės pagal skonį
  • Peilis
  • Dubuo
  • Šakutė
  • Lakštinis metalas
  • Kepimo popierius
  • Šaukštas

Paimkite vištieną ir kruopščiai nuplaukite, kad atsikratytumėte ant jos paviršiaus galinčių būti bakterijų. Pavyzdžiui, padėkite krūtis ant pjaustymo lentos ir perpjaukite per pusę . Tada atsargiai įkiškite į juos peilį ir taip pat įpjaukite į šonus esančią skylutę. Taip atsiras gana plati kišenė, kurią vėliau užpildysite.

Gana greitai paruošiamas ir skanus maistas

Abi krūtinėlės pabarstykite druska, džiovintais česnakais ir baziliku, taip, kad prieskoniai pateks visur. Tad nebijokite (žinoma, švariomis rankomis) viską patrinti ir kišenėje, kitaip kyla pavojus, kad mėsa vietomis bus neskani . Leiskite krūtinėlėms kurį laiką pailsėti, bent jau jos pasisavins skonį. Paimkite rikotos sūrį ir sudėkite į dubenį, kur sutrinkite šakute. Tada suimkite kiaušinius, sulaužykite juos ir atskirkite baltymus nuo trynių.

Baltymas pateks į sūrį, tačiau trynį reikia palikti pradinėje būsenoje. Tai reiškia, kad turite būti labai atsargūs ir laikyti trynį lukšte, kad jis nesuplyštų.

Sūrį šakute sumaišykite su tryniais iki vientisos masės . Tuo tarpu paruoštas vištienos krūtinėles išimame ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

Pamažu užpildykite krūtinės kišenes sūrio ir kiaušinio baltymo mišiniu ir ištepkite viską, kas liko. Palikite mėsą kepti bent 25 minutes, kol įsitikinsite, kad ji tikrai iškeps. Tada ištraukite iš orkaitės ir šaukštu įdaro viduryje palikite vietą tryniui . Bakstelėkite jį į kiekvieną krūtinėlę ir pašaukite į orkaitę kepti dar 3–5 minutes. Vos patiekdami, kišenes apibarstykite šviežiai pjaustytu baziliku ir galėsite patiekti su bulvėmis, koše ar, pavyzdžiui, bulvytėmis. Gero apetito!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.