Šiandien patariame gaminti maistą. Receptas paprastas, pamatysite patys.
Ingredientai:
malta mėsa – 500 gramų;
svogūnas – 1 gabalas;
sūris – 150 gramų;
kiaušinis – 1 gabalas;
druskos, pipirų
Tešla :
pienas – 1 stiklinė;
kiaušiniai – 2 vnt;
miltai – 10 v.š. šaukštas, druska.
Pasiruošimas
Dubenyje su malta mėsa smulkia tarka sutarkuokite svogūną, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų. Sumaišykite. Stalą keliais sluoksniais uždenkite maistine plėvele, ant plėvelės stačiakampio pavidalu išdėliokite visą faršą.
Sūrį sutarkuokite ant viršaus stambia tarka, stengdamiesi, kad sūris nepatektų ant kraštų.
Naudodami maistinę plėvelę, suvyniokite ritinį. Šį procesą padedame tik plėvele, bet nevyniojame.
Jau suformuotą vyniotinį suvyniokite į maistinę plėvelę. Įdėkite indą į šaldiklį 4 valandoms.
Paruoškime tešlą
Į pieną įmuškite kiaušinius, druską, pipirus ir plakite šluotele. Palaipsniui suberkite miltus. Išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
Po kelių valandų išimkite ritinį iš kameros ir supjaustykite maždaug 1 centimetro gabalėliais.
Kiekvieną gabalėlį apvoliokite tešloje ir kepkite augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Būtinai uždenkite dangčiu, kad mėsa gerai iškeptų.
Paprastas ir maistingas receptas. Išbandykite!