Sausainis pyragas su šokoladu ir gardžiu kondensuoto pieno kremu. Gamindama skiriu apie 10 minučių, paruošiamieji procesai taip pat užima labai mažai laiko ir galutinis rezultatas – subtilus stebuklas šokoladiniame glajuje.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
šokoladiniai sausainiai, 150 g;
kiaušiniai, 3 vnt;
pienas, 2 stiklinės;
kondensuotas pienas, 250 g;
vanilės esencijos, 3 – 5 lašų arba vanilinio cukraus;
sviesto, 50 g.
Norėdami paruošti kremą, jums reikia :
kakavos, 3 šaukštai;
pienas, 150 g;
cukraus, 3 v.š.
Virimo procesas
Aš paėmiau šokoladinius sausainius, todėl „pyragaičiai“ ir pagrindinis pyrago skonis yra šokoladas. Bet jūs galite naudoti bet kokį slapuką.
Kiaušinius sumaišykite su pienu ir kondensuotu pienu, vanile. Išmaišykite šluotele iki vientisos masės.
Virkite grietinėlę ant silpnos ugnies, kol sutirštės, išmaišykite ir kai sutirštės, nukelkite nuo viryklės.
Į grietinėlę supilkite minkštą sviestą, išmaišykite ir palikite atvėsti.
Glajui sumaišykite visus ingredientus ir virkite, kol užvirs, nukelkite nuo viryklės ir atvėsinkite.
Paimkite bet kokią formą ir išdėliokite sausainių sluoksnį, supilkite trečdalį kremo, kad sausainiai apsemtų.
Vėl darome sluoksnį sausainių ir kremo sluoksnį.
Kaitaliojame, kol baigsis ingredientai, viršutinis sluoksnis kreminis.
Supilkite glajų ir padėkite pyragą į šaldytuvą 1,5 valandos.
Per tą laiką pyragas gerai išmirks, glajus sukietės. Jei norite, pagal skonį galite papuošti smulkintais riešutais.