Mano draugo firminis patiekalas. Gamina visoms šventėms: tai pasaka, o ne mėsa

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šiandien noriu pakviesti pasigaminti labai skanių ir sultingų vištienos kotletų originalioje ir aštrioje svogūnų tešloje. Tokia kvapni ir traški plutelė idealiai papildo sultingą ir švelnią mėsą. Receptas paprastas, gaminimas paprastas, o patiekalas tiesiog nuostabus.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

vištienos filė, 700 g;
kiaušiniai, 2 vnt;
druska, pipirai, prieskoniai;
svogūnas, 1 vnt;
majonezas, miltai, grietinė.
Virimo procesas

Mėsą nuplauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais.

Filė supjaustome griežinėliais ir kiekvieną išmušame.

Grietinę sumaišykite su druska ir pipirais, bet kokiais prieskoniais pagal savo skonį ir mėsą aptepkite mišiniu iš visų pusių.

Patarimas : Padažą geriausia įtrinti rankomis, kad pluoštai gerai įsigertų ir pasimarinuotų.

Palikite mėsą pasimarinuoti 30-60 minučių.

Tris svogūnus ant rupios trintuvės ir sumaišykite su kiaušiniais, druska ir pipirais pagal skonį.

Kiekvieną mėsos gabalėlį apvoliokite miltuose, tada pamerkite į svogūnų-kiaušinių mišinį ir apkepkite karštame augaliniame aliejuje iš abiejų pusių.

Patiekdama pabarstau kapotomis žolelėmis ir smulkiai pjaustytu česnaku, taip pat ruošiu naminius padažus iš grietinės, krapų ir česnako, garstyčių ar majonezo, adžikos ir įvairių garnyrų. Pavyzdžiui, naminės bulvės.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.