Šis receptas gyvuoja jau keletą metų ir aš visada ruošiu šį užkandį šventiniam stalui. Originalios ir gražios išvaizdos šis užkandis visada sužadina visų svečių apetitą.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
bemielės sluoksniuotos tešlos, 1 pak.;
virta vištienos mėsa, 2 kojos;
raugintų agurkų, 3 – 4 vnt;
majonezo, 1 valgomasis šaukštas;
sūris, 60 g;
pomidorai, 3 vnt;
česnako, 1 skiltelės;
krapai ir petražolės;
majonezo, 1 valgomasis šaukštas;
kumpis;
majonezo.
Norėdami paruošti kremą, jums reikia :
varškės sūris, 140 g;
riebios grietinės, 100 g.
Virimo procesas
Pirmas įdaras: mėsą supjaustykite mažais gabalėliais, o agurkus sutarkuokite stambia tarka. Sumaišykite agurkus ir mėsą, įdėkite pipirų ir majonezo.
Patarimas : imkite šlaunis arba kojas – tada mėsa bus sultingesnė.
Antras įdaras: smulkiai supjaustykite žalumynus, sutarkuokite sūrį stambia tarka.
Pomidorus supjaustykite į 2 dalis, išimkite sėklas ir supjaustykite mažais gabalėliais.
Visus šiuos produktus sumaišykite su tarkuotu česnaku ir majonezu.
Tešlą supjaustome į 4 dalis ir kiekvieną po truputį iškočiojame – visos dalys turi būti vienodos.
Supjaustykite pagal formą, subadykite šakute ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje 10 minučių. Leiskite atvėsti.
Suformuokite pyragą ant plokščios lėkštės.
Pirmąjį įdarą dėkite ant pirmosios plutos ir uždenkite plutele.
Tepame antrąjį įdarą ir uždengiame pyragu, patepame majonezu.
Išdėliokite kumpio griežinėlius, uždenkite plutele ir uždėkite pirmąjį įdarą.
Uždenkite pyragu.
Tortą prispauskite lenta ir palikite 4 valandoms, o geriausia per naktį.
Sūrį sumaišykite su grietine ir ištepkite visą pyragą iš visų pusių.
Papuoškite žolelėmis ir daržovėmis.