Mėsa tirpsta burnoje kaip sviestas – aksominė vištienos filė

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Mėsa pasirodo labai švelni, sultinga, su malonia plutele. Tai puikus šventinis užkandis, tinkantis prie bet kokių patiekalų ar padažų.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

vištienos filė, 500 – 600 g;
sojos padažas, 1 a.š.;
baltymai, 1 vnt.;
krakmolo, 1 valgomasis šaukštas;
obuolių sidro actas 6%, 1 valgomasis šaukštas arba citrinos sultys.
Padažui paruošti reikia:

medaus, 1 šaukštelis;
sojos padažas, 1 šaukštelis;
obuolių sidro actas, citrinos sultys, 1 a.š.;
sezamo;
augalinis aliejus, 4 šaukštai.
Virimo procesas

Mėsą supjaustykite mažais gabalėliais ir sumaišykite su sojos padažu, krakmolu, pipirais, actu arba citrinos sultimis, plaktu kiaušinio baltymu, pipirais.

Patarimas: taip pat galite pridėti mėgstamų vištienos prieskonių.

Mėsą paliekame marinuotis 40 min., bet geriau marinuoti ilgiau.

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite mėsą po kelias minutes iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Visą mėsą sudėkite į keptuvę ir užpilkite padažu (pagaminti paprasta, sumaišykite visus ingredientus).

Virkite ant mažos ugnies keletą minučių.

Prieš patiekdami pabarstykite žolelėmis ir žaliais svogūnais.

Puikus paprastas ir skanus užkandis prie bet kokio garnyro.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.