Visi mėgsta mėsos pyragus. Bet kai gamini pagal mano receptą, kitų didelių neiškepsi. Pyragai iškepa labai greitai, nes… Tešlą pagaminsite greičiau nei įprastai.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
šiltas vanduo, 250 ml;
mielės, 12 g;
cukraus, 1 valgomasis šaukštas;
druskos, 1 šaukštelis;
augalinis aliejus, 40 ml;
miltai, 450 g.
Norėdami paruošti įdarą, jums reikės :
virta mėsa, 400 g;
svogūnas, 1 vnt;
mėsos sultinys, 100 ml;
druska, pipirai, prieskoniai, žolelės.
Virimo procesas
Imame kiaulieną, nors galima ir bet kokią kitą mėsą pagal skonį, verdame pasūdytame vandenyje su prieskoniais. Leiskite atvėsti.
Norėdami pagaminti tešlą, į šiltą vandenį suberkite cukrų ir mieles ir išmaišykite.
Įberkite druskos ir išmaišykite.
Įpilkite miltų ir augalinio aliejaus.
Minkykite tešlą į minkštą ir elastingą tešlą, uždenkite ir palikite 30 minučių.
Patarimas: tešla bus šiek tiek lipni, tačiau ji greitai išnyks, todėl neperpildykite jos miltų pertekliumi.
Išminkykite ir palikite dar 30 minučių.
Mėsą sumalkite mėsmale arba blenderiu ir sumaišykite su keptais svogūnais.
Įdarą pagardinkite prieskoniais ir smulkintais krapais bei kitomis žolelėmis.
Formuojame pyragėlius ir kepame augaliniame aliejuje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Mūsų šeimoje dar turime pyragėlių su grietine.
Jei įdaras yra sausas, įpilkite į jį šiek tiek mėsos sultinio.