Pyragas susideda iš porcijomis suskirstytų lavašo suktinukų, įdarytų malta mėsa, česnaku ir žolelėmis. Taip gaunama labai didelė porcija, kurios užteks labai didelei kompanijai.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
lakštinis lavašas, 10 vnt;
kiaulienos faršas, 1 kg;
sūris, 500 g;
pomidoras, 1 vnt.;
žalumynai ir žalieji svogūnai, daugiau;
česnako, 4 gvazdikėlių;
svogūnas, 200 g;
paprika, druska ir pipirai.
Virimo procesas
Maltą mėsą pakepinkite karštame augaliniame aliejuje kartu su smulkiai pjaustytu svogūnu.
Pomidorą supjaustykite mažais gabalėliais ir taip pat sudėkite į maltą mėsą.
Įberkite prieskonių pagal skonį, druskos, išmaišykite.
Suberkite per spaudą perspaustą česnaką, išmaišykite ir troškinkite apie 15 minučių.
Smulkiai supjaustykite žalumynus, sutarkuokite sūrį smulkia tarka.
Lavašo lakštus supjaustykite į 2 dalis.
Ant krašto uždėkite šiek tiek maltos mėsos, iš pradžių pabarstykite žolelėmis, paskui sūriu ir susukite į sandarius vamzdelius.
Tai darome visiems lavašo lakštams ir kiekvieną vamzdelį supjaustome į 2 dalis.
Į apvalią skardą sudėkite vamzdelius pjaunama puse į viršų, viršų apibarstykite tarkuotu sūriu ir pašaukite į orkaitę.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių.
Šis užkandis idealiai tinka patiekti ant šventinio stalo didelei kompanijai.