Gaminu šventėms ir didelei kompanijai! Lavash užkandžių pyragas apsilaižysite pirštus

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pyragas susideda iš porcijomis suskirstytų lavašo suktinukų, įdarytų malta mėsa, česnaku ir žolelėmis. Taip gaunama labai didelė porcija, kurios užteks labai didelei kompanijai.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

lakštinis lavašas, 10 vnt;
kiaulienos faršas, 1 kg;
sūris, 500 g;
pomidoras, 1 vnt.;
žalumynai ir žalieji svogūnai, daugiau;
česnako, 4 gvazdikėlių;
svogūnas, 200 g;
paprika, druska ir pipirai.
Virimo procesas

Maltą mėsą pakepinkite karštame augaliniame aliejuje kartu su smulkiai pjaustytu svogūnu.

Pomidorą supjaustykite mažais gabalėliais ir taip pat sudėkite į maltą mėsą.

Įberkite prieskonių pagal skonį, druskos, išmaišykite.

Suberkite per spaudą perspaustą česnaką, išmaišykite ir troškinkite apie 15 minučių.

Smulkiai supjaustykite žalumynus, sutarkuokite sūrį smulkia tarka.

Lavašo lakštus supjaustykite į 2 dalis.

Ant krašto uždėkite šiek tiek maltos mėsos, iš pradžių pabarstykite žolelėmis, paskui sūriu ir susukite į sandarius vamzdelius.

Tai darome visiems lavašo lakštams ir kiekvieną vamzdelį supjaustome į 2 dalis.

Į apvalią skardą sudėkite vamzdelius pjaunama puse į viršų, viršų apibarstykite tarkuotu sūriu ir pašaukite į orkaitę.

Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių.

Šis užkandis idealiai tinka patiekti ant šventinio stalo didelei kompanijai.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.