Šiandien ruošiame keptas bulves orkaitėje. Patiekalas paprastas, bet kartu ir labai skanus. Bulvės išeina neįtikėtinai skanios, minkštos ir minkštos viduje, su patrauklia auksine pluta viršuje.
Su česnako aromatu neįmanoma nuleisti. Man labai patinka šis receptas, šios bulvės tikrai patiks visai šeimai.
Receptas:
bulvės – 900 g.
druska – 1 šaukštelis.
sviestas – 3 šaukštai.
žalumynai – neprivaloma
Degalų papildymas:
augalinis aliejus – 3 šaukštai.
druska – 1/2 šaukštelio.
paprika – 1/2 šaukštelio.
Provanso žolės – 1 šaukštelis.
pipirų mišinys – pagal skonį
4 skiltelės česnako
Kaip gaminti:
Imame mažas bulves, aš turiu „Baby” veislę. Nuplaukite, nulupkite ir sudėkite į puodą. Jei turite didelį, galite jį supjaustyti gabalėliais. Virimui tinka ir jaunos bulvės, jų nereikia lupti. Užpildykite šaltu vandeniu, kol visos bulvės apsems.
Įberkite arbatinį šaukštelį druskos. Padėkite ant viryklės ir užvirinkite. Pašalinkite nuospaudas ir virkite lygiai 3 minutes nuo to momento, kai užvirs, bulvių pervirti nereikia.
Tada nupilkite visą vandenį ir pasigaminkite skanų užpilą bulvėms. Dubenyje sumaišykite 3 šaukštus augalinio aliejaus, įberkite pusę arbatinio šaukštelio druskos, papriką, Provanso žoleles, paprikos ir smulkinto česnako mišinį. Sumaišykite.
Tada šiuo aromatingu užpilu pilame bulves ir išmaišome, kad tolygiai pasiskirstytų.
Belieka mūsų apvalias bulves perkelti į formą, išlyginti taip, kad būtų viename sluoksnyje ir įdėti apie 3 šaukštus susmulkinto sviesto.
Bulves dėkite į orkaitę kepti 190-200 laipsnių temperatūroje 25-40 minučių iki auksinės rudos spalvos. Laikas priklausys nuo bulvių dydžio ir jūsų orkaitės galios.
Jei norite, galite pabarstyti bulves susmulkintais krapais arba petražolėmis ir papildomai pridėti česnako, perspausto per spaudą.
Keptos bulvės su česnakais ir žolelėmis pagal šį receptą visada pasirodo neįtikėtinai skanios ir aromatingos. Viduje bulvės yra minkštos ir švelnios, o viršuje su gražia aukso ruda pluta, neįmanoma atsispirti.
Tikrai rekomenduoju pasigaminti. Galima patiekti tiek šventei, tiek kasdien pietums ar vakarienei.