Pyragus su šiuo įdaru gaminau visą vasarą. Skanus receptas: geriausia pyrago tešla

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Baklažanų pyragai yra patiekalas, kuriame dera paruošimo paprastumas ir unikalus skonis. Jie gali būti puikus pasirinkimas užkandžiui ar sočiai pavalgyti, taip pat paįvairinti kasdienį meniu.

Baklažanais įdaryti pyragėliai gali būti ruošiami ir orkaitėje, ir keptuvėje.

Abiem atvejais jie pasirodo skanūs ir aromatingi. Tačiau iškepti pyragėliai tampa sveikesni, nes nekepinami aliejuje.

Paruoškime baklažanų pyragus.
Ingredientai tešlai:

Miltai – 800 g;
Šiltas vanduo – 400 ml;
Augalinis aliejus – 5 šaukštai;
Šviežios mielės – 25 g;
Druska – 1 šaukštelis;
Cukrus – 1 šaukštelis.
Užpildo ingredientai:

Baklažanai – 1 vnt.;
Cukinijos – 1 vnt.;
Svogūnai – 1 vnt.;
Kiaušiniai – 2 vnt.;
Česnakai – 2 gvazdikėliai;
Cilantro – krūva;
Petražolės – krūva;
Druska – ⅓ šaukštelis.
Baklažanų pyragų ruošimas:

Mieles ištirpinkite 200 ml šilto vandens, supilkite likusį vandenį, druską ir cukrų. Į mielių skystį supilkite 3 šaukštus augalinio aliejaus ir palaipsniui suberkite miltus.

Minkykite minkštą elastingą tešlą, palikite po rankšluosčiu 30 minučių. Šiuo metu paruoškite įdarą, baklažanus ir cukinijas supjaustykite mažais kubeliais.

 Palikite cukinijas ir baklažanus 5 minutėms, per tą laiką keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną. Į svogūną suberkite susmulkintą česnaką, tada baklažaną ir cukiniją.

Įdarą pakepinkite 10 min. Įdarą pasūdykite, pipiruokite, užpilkite plaktu kiaušiniu, išmaišykite.

Kalendrą ir petražoles susmulkinkite, suberkite į įdarą ir porą minučių pakepinkite po dangčiu. Padalinkite tešlą į mažus rutuliukus ir palikite po rankšluosčiu 10 minučių.

Toliau kiekvieną bandelę iškočiokite ir sudėkite įdarą.

Įdarą susukame į tešlos vamzdelius, galus lenkdami į vidų.

Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite pyragus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Šiuos pyragus galima kepti ir orkaitėje.

Gaunasi sotūs, sultingi pyragėliai su baklažanais ir cukinijomis.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.