Baklažanų užkandžiai yra populiarūs daugelyje pasaulio virtuvių. Pavyzdžiui, yra Babaganush. Tai Artimųjų Rytų užkandis, pagamintas iš keptų baklažanų, jame taip pat yra tahini (sezamo pasta), citrinos, česnako ir alyvuogių aliejaus. Moussaka yra graikiškas troškinys su baklažanais, malta mėsa, pomidorais ir bešamelio padažu.
Imam bayaldi – tai turkiškas užkandis iš keptų baklažanų, įdarytų pomidorais, svogūnais ir česnakais. Manzanas yra graikiško stiliaus įdaryti baklažanų užkandis. Norėdami paruošti manzaną, baklažanai sūdomi, tada įdaryti daržovių mišiniu ir troškinti.
Paruoškime paprastą, bet skanų baklažanų užkandį.
Ingredientai:
Baklažanai – 800 g;
Svogūnai – 1 vnt.;
Pomidorų pasta – 2 šaukštai;
Augalinis aliejus – 2 šaukštai;
Cukrus – 1 šaukštelis;
Paprika – 1 šaukštelis;
kalendra – 1 šaukštelis;
Bazilikas – krūva;
Petražolės – krūva;
Druska – žiupsnelis.
Baklažanų salotų užkandžio paruošimas:
Baklažanus nulupame zebro principu, tai yra dalį žievelės paliekame. Baklažanus supjaustykite dideliais gabalėliais, įberkite druskos ir palikite 10 minučių.
Baklažanus nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir apkepkite keptuvėje su augaliniu aliejumi. Padažui svogūną smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su pomidorų pasta.
Į pastą taip pat įpilame augalinio aliejaus, cukraus, paprikos, kalendros ir druskos. Susmulkinkite baziliką ir petražoles ir suberkite į padažą.
Baklažanus palikite šiek tiek atvėsti ir sumaišykite su padažu. Palikite užkandį šaldytuve 30 minučių.
Dėl to turime skanų baklažanų salotų užkandį. Juos galima patiekti su bet kokia mėsa.